Øvde til Molde-jobben med «Football Manager»

Solskjær møter ikke opp på jobb uforberedt.

11. januar 2011 09:42

Mandag denne uken var det første arbeidsdag for de fleste Tippeliga-trenerne, også Ole Gunnar Solskjær. Han kommer fra Old Trafford og jobben som trener for Manchester Uniteds reservelag, en rolle han hadde fra 2008 til han ble lokket tilbake til Molde - klubben han spilte for før han ble United-yndling.

I 2007 rundet han av spillerkarrieren for et av verdens største klubblag. Han satte punktum etter 366 kamper og 126 mål gjennom en følelsesladet testimonial-kamp mot Espanyol året etter. 

Etter å ha lagt opp har Solskjær brukt tiden godt. Blant annet i selskap med Football Manager-spillene, avslører han. Ole Gunnar Solskjær har alt startet arbeidet med å bygge Molde til et lag med medaljeambisjoner, og møtte pressen på Aker Stadion denne uken.

- Trenerjobben i United gikk ut over tiden til overs for «Football Manager»

Til TV 2 Sporten fortalte han om sine erfaringer som trener og hvor han har hentet kunnskap om taktikk, lagdisposisjoner og utviklet nese for rått talent.

Der de fleste hadde regnet med at Sir Alex Ferguson og tiden som sjef for Manchester Uniteds reservelag skulle bli hans eneste svar, overrasket Solskjær med også å inkludere den glimrende spillserien fra utviklerne i Sports Interactive.

Det startet under navnet «Championship Manager» for 19 år siden, men etter eierbyttet i 2004 ble managerspillet til «Football Manager». Høsten 2010 ble det toppkarakter fra PressFire etter nok en bunnsolid utgivelse i «FM»-serien.

- Jeg har spilt masse «Championship Manager» og «Football Manager» de siste årene. Nå får jeg prøve meg selv også, svarte Solskjær på pressekonferansen, ifølge TV 2 Sporten.

Den nye Molde-treneren avslørte også at han nylig har brynet seg på «FIFA»-serien fra Electronic Arts.

Har du prøvd deg som manager for Molde på «FM»?

- Nei, men jeg har vært Molde mye på «FIFA» den siste tiden. Uten at det gikk så bra, spøkte Solskjær.

- Jeg har spilt masse «FM» opp gjennom årene, men etter at jeg ble reservelagstrener selv, så ble det ikke så mye tid.

I lang tid har det versert spekulasjoner om hvilke nye spillere Solskjær skal forsterke Molde-laget med. Han hadde ingen nye navn å gi til pressen i Molde mandag. Men kanskje «Football Manager»-spillingen har inspirert? Solskjær sa under pressekonferansen at flere signeringer kan skje allerede denne uka. Fra før er det kjent at Manchester Uniteds tidligere reservelagskaptein Magnus Wolff Eikrem er så godt som klar for Molde.

- Jeg er i dialog med fire-fem spillere og onsdag er det mulig jeg vil si mer. Før ting er helt klart vil jeg ikke si noe, ikke for å holde noe hemmelig, men fordi ting ikke er 100 prosent klart, sa Solskjær til Dagbladet.

(Foto: Erik Hattrem/Dagbladet)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3