Mer PC-trøbbel for «Assassin's Creed»?

Bråk rundt både kopibeskyttelse og lanseringsdato.

11. november 2010 11:27

Ubisoft har nå nærmest gjort det til en tradisjon å ikke lansere sine største titler samtidig til PC og konsoll. I fjor høst og begynnelsen av 2010 ble dette et hett tema, for spill som «Splinter Cell: Conviction», «Silent Hunter V», «The Settlers 7» og «Assassin’s Creed II» ble alle forsinket til PC på grunn av at Ubisoft ville implementere sin antipirat-programvare.

Dette DRM-systemet til Ubisoft krever at du må sitte online med den PC’en du spiller på. Selvsagt følte spillerne seg avspist med et spill som inneholdt visse innskrenkninger – og det tok ikke lang tid før hackergrupper stolt kunne melde om at de hadde funnet en måte å knekke DRM-en på.

Thomas Nortvedt hos Forbrukerrådet sa til PressFire at denne problemstillingen er noe de kommer til å jobbe mer med.

- Jeg er særlig oppmerksom på vilkår som krever oppkobling mot nett for at spillet skal fungere, per i dag synes jeg ikke det er en god løsning, selvfølgelig om det ikke er snakk om et onlinespill, fortalte Nortvedt tidligere i år.

Vil også «Brotherhood» bli utstyrt med antipirattiltak? 

Nå spekuleres det i at også høstens store Ubisoft-tittel, «Assassin’s Creed: Brotherhood» vil få denne typen antipirattiltak. I hvert fall kan et bilde av spillomslaget (hentet fra Amazon) antyde dette.

Hvis dette coveret er offisielt, da.

«Brotherhood» slippes til PlayStation 3 og Xbox 360 i neste uke, den 18. november, mens PC-versjonen skal lanseres først til neste år.

En reklamesnutt som ble sluppet fra butikkjeden ShopTo, som du kan finne hos That VideoGame Blog, inneholdt datoen 11. februar for PC-utgaven. Men Ubisoft slår nå tilbake og sier at endelig dato ikke er spikret.

- Vi har ikke annonsert en lanseringsdato for PC-versjonen enda, og denne videoen er ikke godkjent av Ubisoft, sier spillgiganten til Eurogamer.

Offisielt opererer man med «1. kvartal 2011» som lanseringsvindu for «Assassin’s Creed: Brotherhood» til PC.

Dette spillet introduserer oss for en flerspillerdel, for første gang i Assassin’s Creed-sammenheng. I tillegg inneholder spillet en historiedel som utviklerne tror kommer til å engasjere i minst like stor grad, spesielt om du ikke er fan av spilling over nettet.

- Jeg tror det er noen spillere som ikke kommer til å være interesserte i flerspillerdelen, men de kommer til kose seg med enspillerdelen. Flerspillerdelen har ikke gått på bekostning av noe og vi har fått overveldende god respons fra betatestingen.

- På andre prosjekter har vi sett at folk kanskje slutter etter to dager, men det har ikke skjedd her, fortalte Patrick Plourde fra Ubisoft Montreal oss, da vi møtte utviklerne i passende omgivelser i Roma denne høsten.

«Assassin’s Creed: Brotherhood» lanseres til Xbox 360 og PlayStation 3 den 18. november. Datoen for PC-utgaven er enda ikke offentliggjort, men du må altså vente til neste år.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3