«APB»-studioet i full oppløsning?

Det kan være kroken på døra for Dave Jones sitt Dundee-spillstudio.

13. august 2010 14:18

VG247.com skriver at en kilde har fortalt dem at Realtime Worlds, studioet bak «APB», går gjennom en prosess med masseoppsigelser. Ifølge denne kilden skal hele teamet på rundt 60 utviklere som jobbet med «MyWorld»-prosjektet allerede ha blitt sagt opp.

- Så mange som 60 kan ha blitt sagt opp, men det går også et rykte om de vil prøve å selge prosjektet sammen med teamet. Jeg vet ikke alle detaljene, skal kilden ha sagt.

Det annerledes spillkonseptet «MyWorld», som er inspirert av sosiale medier og skaperglede, ble nylig avduket og bygger på teknologi som ble utviklet til «APB».

Men det skal ikke bare være «MyWorld»-teamet som blir rammet - det skal også ha blitt sendt ut en intern e-post som varsler drastiske kutt i antall personer som jobber med det nylig lanserte onlinespillet «APB». Det sirkulerer i tillegg rykter om at Realtime Worlds også prøver å få solgt hele «APB». Ifølge VG247.com har de nylig blitt fortalt at det skotske spillselskapet skal ha brukt svimlende 100 millioner dollar på utvikling av prosjektene sine.

Det svært ambisiøse onlinespillet «APB» gikk på en kraftig smell når anmeldelsene kom ut tidligere i sommer. Det fikk hard medfart av kritikerne, noe som nå ser ut til å ha fått alvorlige konsekvenser for studioet.

En leser, som gir inntrykk av å kjenne til dramatikken fra innsiden, har nå kommentert saken hos VG247.com - hvor han bekrefter ryktene og kommer med flere detaljer.

- Jeg kan bekrefte dette. Fra og med kl. 11.30 har Realtime Worlds sagt opp en stor del av studioet med oppsigelsestid fra fire til åtte uker. «APB»-teamet vil bli redusert til administratoroppgaver og et skjellett av utviklere for å bare holde spillet gående og for generelle oppdateringer, men dette ser ut som slutten for RTW (Realtime Worlds), sier brukeren Massiveslag, før han påpeker at han syns «APB» var alt for ambisiøst fra starten av.

- Jeg må si at jeg syntes det («APB») var alt for ambisiøst for et nytt studio. MMO-markedet er alt for konkurransepreget for nykommere, noe RTW nå har fått smaken av.

Realtime World har ennå ikke kommentert ryktene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3