Gotisk skrekkvisjon av «Alice in Wonderland» på vei

EA avduker det vågale «Alice: Madness Returns».

21. juli 2010 12:48

Det er ikke bare Tim Burton som kan male en mørk versjon av Lewis Carrolls «Alice in Wonderland». Allerede i 2000 kom det bekmørke plattformspillet «Alice» til PC fra American McGee.

Nå, drøye ti år etter, vil EA gjenta suksessen og har i en pressemelding annonsert at de vil gi ut en oppfølger under navnet «Alice: Madness Returns». Ut i fra skjermbildene og traileren ser det ikke ut til at du skal forvente pastellfarger, rosa sukkerspinn og sommerfugler denne gangen heller.

Det er det nye Shanghai-baserte spillstudioet Spicy Horse, startet av American McGee, som lager denne oppfølgeren. McGee snur opp ned på det klassiske eventyret og har latt seg inspirere av sinnssykdom.

- Alice er en klassisk fortelling, fylt med uendelige mengder minneverdige figurer, steder og opplevelser. Vår tilnærming til «Alice: Madness Returns» tar denne fargerike verdenen og snur den opp-ned med psykotiske personligheter og intens sinnssykdom, sier American McGee i pressemeldingen.

Og han gleder seg tydeligvis til slippet:

- Vi kan ikke vente med å dele vår visjon med «Alice in Wonderland»-fans og spillere fra hele verden, fortsetter han.

Handlingen i det nye spillet finner passende nok sted ti år etter der forrige spill ble avsluttet. Alice sliter med traumer etter å ha mistet hele familien sin i en brann. Etter å ha tilbrakt et tiår på mentalsykehus slippes hun endelig fri for å gå i terapi hos en psykiater som skal hjelpe henne å takle sine marerittaktige hallusinasjoner. Alice legger så ut på en reise for å finne årsaken til familiens mystiske død, noe som tar henne fra London til et veldig annerledes eventyrland.

«Alice: Madness Returns» utvikles til PC, PlayStation 3 og Xbox 360 og slippes i løpet av 2011.

Se den nye traileren her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3