Warhammer 40K MMO skal avsløres på E3

THQ lover at de endelig skal vise frem selskapets kanskje mest ambisiøse tittel.

7. mai 2010 12:02

Kotaku skriver nå at THQ har uttalt at de vil avduke deres store onlinesatsing i Warhammer 40K-universet på årets E3 i midten av juni.

Det er det Austin-baserte spillselskapet Vigil, som var aktuelle med «Darksiders» tidligere i år, som jobber med onlinespillet i Warhammer 40K-universet.

- UNIK SKYTEOPPLEVELSE

Warhammer 40K-universet har huset en rekke spill de siste årene hvor spesielt strategispillene «Dawn of War» og «Dawn of War II» har utmerket seg.

EA har allerede gitt ut et online-spill i Warhammer-universet kalt «Warhammer Online: Age of Reckoning», men rettighetene til Warhammer 40K er det THQ og Vigil som sitter på.

Forskjellen mellom Warhammer og Warhammer 40K er at førstnevnte har et univers basert på fantasy, mens sistnevnte har et science fiction-tema.

På den måten vil det nye spillet naturlig skille seg fra spill som «World of Warcraft» og norske «Age of Conan». I et intervju med PC Gamer kunne Vigil-sjef David Adams fortelle at forskjellen mellom våpen i et fantasyspill og skytevåpen vil gjøre spillopplevelsen helt annerledes.

Han forteller også at han synes Games Workshop har bygget det mest komplette science fiction-universet noen sinne.

Warhammer 40K ble opprinnelig laget i 1987 og var et omfattende strategisk brettspill av Games Workshop. Senere har universet blitt brukt både i bøker. TV- og PC-spill, men selv death metal-band som Bolt Thrower har latt seg inspirere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3