«StarCraft II»-dato spikret

Lanseringsdatoen for et av årets mest etterlengtede spill er endelig bekreftet.

4. mai 2010 06:26

Blizzard har nå kunngjort den endelige slippdatoen for «StarCraft II: Wings of Liberty». 27. juli er spillet ute i butikkene, opplyser utgiveren i en pressemelding sendt ut natt til tirsdag.

Ifølge pressemeldingen lanseres spillet samtidig i hele verden.

I april kunngjorde Activision Blizzard en superutgave av spillet, samtidig som man fristet med at en dato snart ville bli offentliggjort. Spesialutgaven inneholder en 176-sider kunstbok, det første StarCraft-spillet (samt utvidelsespakken «StarCraft: Broodwar») og mer. 

- Vi har sett fram til å besøke StarCraft-universet igjen og vi er opprømte over at tiden snart har kommet, sier Mike Morhaime i Blizzard i pressemeldingen.

STOR FRIHET

«StarCraft II: Wings of Liberty» er oppfølgeren av 1998-spillet som har blitt feiret av spillere verden over som det kanskje mest ikoniske og populære strategispillene.

Som i forgjengeren blir «StarCraft II: Wings of Liberty» en opplevelse sentrert rundt kampene mellom de tre rasene Protoss, Terrans og Zerg.

Les også: Vår store betatest av «StarCraft II: Wings of Liberty».

Historiedelen av spillet består av 29 oppdrag og fortsetter handlingen fra der «StarCraft» og utvidelsen «StarCraft: Brood War» sluttet. Sentralt i Wings of Liberty-handlingen står Jim Raynor som kjemper mot både rivaliserende soldater og romvesener, og Activision Blizzard lover i pressemeldingen både gjensyn med gamle kjenninger i tillegg til nye bekjentskaper.

Spillere vil få muligheten til å skreddersy sin opplevelse i historiedelen av spillet, og dermed få stor frihet til hvordan du løser oppdragene og gjør progresjon. Du kan velge den stien du vil gå, samt hvilken teknologi og oppgraderinger du trenger for å oppfylle målene.

Kanskje mer interessant for de mest hardkokte fans av StarCraft, er onlinekampene. Og her er det ifølge vår betatester - som har lagt bak seg noen hundre omganger - ingen grunn til å forvente seg dramatiske endringer om du kjenner det første spillet.

Det er snarere snakk om justeringer og finpuss samt noen mer grunnleggende endringer i hvordan de ulike rasene oppfører seg, spesielt når det gjelder bevegelsesfriheten.


«StarCraft II: Wings of Liberty» er ute i butikkene fra 27. juli.

Se trailer:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3