«Justice Online»

(PressFire.no): Den kinesiske spilleren Lu Mou, som hadde brukt i overkant av 13 millioner kroner (!!) på en spillfigur i nettspillet «Justice Online», fikk en sur overraskelse forleden, da en venn solgte figuren hans for en brøkdel av verdien.

Mou hadde lånt bort spillerkontoen til en venn, Li Mosheng, ettersom han ikke spilte så mye selv.

Mosheng skulle så overføre den verdifulle figuren tilbake til Mou via spillets auksjonshus. Der var planen å legge ut figuren til salgs for 506 000 kroner slik at Mou kunne kjøpe den tilbake (prisen var satt høyt for å hindre at andre snappet den opp), men Mosheng dummet seg ut – i stedet trykte han inn 5060 kroner.

I retten skylder Mosheng på at han var sliten etter en lang spilløkt, og dermed tastet inn feil beløp.

Så da skjedde det som måtte skje – en tredje spiller, Li Molong, snappet opp den (til sammenligning) ekstremt billige figuren nesten øyeblikkelig. Det var jo tidenes deal, sett med hans øyne.

Ikke uforståelig gjorde dette den opprinnelige figureieren Mou heller opprømt, og han saksøkte «vennen» og spillutvikler NetEase for å få tilbake figuren. Kjøperen ble også dratt inn i søksmålet, siden han nå eide figuren.

Det endte med mekling foran en dommer i Sichuan via internett, den første gangen i distriktet.

Meklingen førte til at et forlik ble inngått, og han som hadde kjøpt figuren gikk med på å levere den tilbake mot en sum i overkant av småpene 117 000 kroner, i tillegg til at han fikk tilbake pengene han hadde brukt på kjøpet.

Grei betaling, det.

I etterkant har retten i Sichuan gått ut i sosiale medier og advart spillere mot å bruke store summer i dataspill. Det vites ikke om vennskapet mellom Mou og Mosheng overlevde strabasene.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Sekiro: Shadows Die Twice» årets spill under The Game Awards

Men «Disco Elysium» med flest priser.

Les mer

- Kødder med forventningene du har til et rollespill

«Disco Elysium» er noe helt unikt. Her er ukas Rad Crew podcast.

Les mer