(PressFire.no): Det tyske parlamentet avslører nå at de fornyer fjorårets gigantsatsing med over 500 millioner kroner (50 millioner euro) til tysk dataspillbransje, skriver blant annet MCVUK.com.

Ifølge Finanskomitéen og parlamentet så er det brei enighet blant partiene om å styrke den tyske spillbransjen som en internasjonal aktør.

Innsprøytingen kommer som direkte følge av at tysk spillbransje har sett en nedgang de senere årene på tross av at markedet internasjonalt er i vekst.

De har beregnet at spillutvikling i Tyskland er rundt tretti prosent dyrere enn i Frankrike, Storbritannia og Canada – som alle har intensivordninger for å styrke og tiltrekke seg kompetanse, styrke egen bransje og spillproduksjoner.

Den tyske spillbransjeorganisasjonen sammenligner med lignende tiltak i Frankrike og ser for seg at den statlige støtten igjen bidrar til rundt 90 millioner euro, eller over 900 millioner kroner med dagens kurs, i skattepenger.

De forventer også at de utløser rundt 400 millioner euro i private investeringskapital, heter det på nettsiden om støtten.

I Norge har regjeringen lovet en dobling av dagens støtte til dataspill, som skal økes med ti millioner hvert år over tre år til totalt 60 millioner kroner i 2022.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Sekiro: Shadows Die Twice» årets spill under The Game Awards

Men «Disco Elysium» med flest priser.

Les mer

- Kødder med forventningene du har til et rollespill

«Disco Elysium» er noe helt unikt. Her er ukas Rad Crew podcast.

Les mer