Rassia i «Dota 2» for å få has på boosters, smurfs og juks

Enkelte har blitt bannlyst i 19 år.

18. september 2019 13:55

(PressFire.no): Valve gjør nå alvor av å ta tak i problemer som har plaget «Dota 2» i lang tid – spesielt såkalt boosting, smurfing, juks og dårlig oppførsel.

Førstnevnte er knyttet til spillere som enten selger kontoer de har bygget opp på et nivå for dem som ikke klarer å komme høyere selv, eller som selger tjenester å bygge opp andre sine kontoer.

Uærlige kontoer har vært et stort problem i «Dota 2», hvor det trenerer systemet hvor man i utgangspunktet skal møte et lag på rundt samme nivå.

I et innlegg beskriver de flere store tiltak og de signaliserer flere sveip for å stenge ute spillere. Blant de som blir fokusert er de med ekstremt dårlig oppførsel, men også de som selger og kjøper kontoer.

Valve skriver i innlegget at dette ikke kommer til å ta dem alle, men at de tror det vil ta nok til å sette i gang tiltak.

Nytt er også at de nå vil svarteliste telefonnummer som er tilknyttet kontoer som har blitt bannlyst – og hindrer derfor at nummeret kan brukes til å bare opprette nye kontoer. «Dota 2» krever nemlig et telefonnummer for å bli godkjent for rangert spill.

De skal også ha tettet et hull i telefonnummersjekken, som de mener vil hjelpe mot såkalte smurfs – spillere som spiller på langt lavere nivå enn ferdighetene skulle tilsi.

For å få bukt med problemet endrer de nå også kravene til å få spille rangert spill – man kan ikke lenger spille hundre kamper, men må klokke inn hundre timer med spilling. Det har vært populært å spille såkalte turbokamper for å få tilgang til rangert spill, som nå ikke lenger vil være mulig.

De vil nå også justere spillere opp eller ned fortere om det viser seg at spillerens ferdigheter er høyere enn rangeringen tilsier.  

Enkelte spillere har allerede blitt fanget opp av systemet – spillere rapporterer å ha blitt bannlyst fra spillet til 2038 (som på grunn av et problem knyttet til lagringen av binære tall i et 32-biters system er maksimal straff).

reddit har en av spillerne blitt identifisert som en åpenbar kjøpt konto.

Det hører også med til historien at den nye kalibreringen for MMR-nivå begynner på torsdag.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3