Spillutvikler død etter anklager om overgrep

1. september 2019 15:42

(PressFire.no): Det var tidligere denne uken at spillutvikler Alec Holowka, kjent som utvikleren bak «Aquaria» og «Night in the Woods» og komponist på «Towerfall», ble anklaget av en rekke kvinner i bransjen for overgrep og mishandling.

Holowka skal ha stengt inn spillutvikler Zoe Quinn og angrepet henne seksuelt i en måned, og oppført seg truende ovenfor kollegaer som avslo romantiske framstøt. Flere andre fortalte om historier hvor Holowka skal ha oppført seg dårlig mot kvinner.

I kjølvannet av anklagene kuttet partnerne hans bak «Night in the Woods» alle bånd, og kansellerte et spill de jobbet med ham på, som var under utvikling.

Nå kommer nyheten fra familien hans om at Holowka er død.

- Alec Holowka, min bror og bestevenn, døde denne morgenen, skriver hans søster Eileen på Twitter, som videre forteller at hun tror på de som overlever misbruk, og at også Alec var et offer for overgrep, og at han led av humørsvingninger og personlighetsforstyrrelser.

- Jeg skal ikke late som at han ikke også var skyldig i å gjøre folk vondt, men innerst inne var han en person som bare ønsket å gi omsorg og vennlighet. Det tok tid for han å finne ut hvordan.

- Gjennom de siste årene, med terapi og meditasjon, ble Alec en ny person. Den samme personen han alltid hadde vært, men uten mørkheten. Endringene var en treg prosess og de var ikke perfekt, men han jobbet mot rehabilitering og et bedre liv.

- Vi prøvde vårt beste å støtte Alec, men til slutt så følte han at han hadde mistet for mye.

I etterkant av dødsfallet har flere av de som stod fram med sine historier om Holowka mottatt trusler og hets i sosiale medier, og flere av disse har låst Twitter-kontoene sine. Holowkas søster skriver på Twitter at familien ikke stiller seg bak denne adferden.

- Og om det ikke skulle være jævlig åpenbart allerede, så ønsket Alec spesifikt det beste for Zoe og alle andre, så ikke bruk vår sorg som en unnskyldning til å trakassere folk. Gå ut, pass på noen, og jobb mot å forhindre at slike ting skjer til å begynne med.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3