(PressFire.no): E-sport er i vekst her til lands, og flere satser på profesjonalisering av e-sportlag bestående av utøvere av flere «grener» innenfor konkurransespilling.

En nylig undersøkelse gjort av PressFire viser at rundt 12 000 personer spiller i organiserte e-sportturneringer i Norge, og et av de største og mest profesjonelle lagene vi har her til lands er Nordavind.

Nordavind, som ble grunnlagt som BX3 i 2011, gikk i 2017 inn i et samarbeid med Vålerenga Fotball – og fikk DNB som hovedsponsor. Både Vålerenga og Nordavind eies av investor Tor Olav Trøim.

Nå har fjorårets finanstall kommet, og det viser at Nordavind gikk på et større økonomisk tap i fjor.

En rekke toppspillere spiller på Nordavind, inkludert verdensmester i «Hearthstone», Casper «Hunterace» Pettersen og «Street Fighter»-toppspiller Arman «Phenom» Hanjani. Til sammen spiller 28 spillere hos laget i sju spill, som også har fem personer i administrasjonen.

E-sportlaget omsatte for 2,1 millioner kroner, men med driftsutgifter på ti millioner kroner endte de altså 7,9 millioner i minus.

Ifølge Dagens Næringsliv, som har fått tilgang til årsberetningen til eier Tor Olav Trøims investeringsselskap Magni Sport, sies det at spillerresultatene er bra.

- Nordavinds forskjellige lag og spillere leverte gode resultater i 2018 og befinner seg i verdenstoppen i flere spill. Nordavind utvikler seg også positivt i en bransje i sterk vekst, heter det i årsberetningen.

Nordavind inngikk forøvrig et kommersielt samarbeid med Elkjøp mot slutten av fjoråret.

 

(Takk for tipset, Rolf!)

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Luigi's Mansion 3

Det ultimate kosespillet for mørke høstkvelder.

Les mer

Anmeldelse: Star Wars Jedi: Fallen Order

Nesten kjemisk fritt for sjarme og engasjerende historiefortelling, men det gjør ikke så mye.

Les mer