(PressFire.no): Det er mye følelser i Youtube og «Borderlands»-miljøet etter at YouTuberen SupMatto skal ha fått besøk av privatetterforskere på døra etter å ha delt lekkasjer fra «Borderlands 3».

Miljøet har reagert på det de tolker som trusler fra spillgiganten.

Etterforskerne skal ha stilt YouTuberen spørsmål om kanalene hans, hvor han i en uttalelse innrømmer at han sannsynligvis for sitt eget beste burde ha frastått fra å svare av juridiske grunner.

- Jeg følte jeg ikke hadde noe å skjule.

 

- Lang historikk

Til IGN bekrefter Take-Two og 2K Games at de sendte representanter etter at de skal ha fulgt med kanalen i ti måneder.

De hevder videre at han skal ha tjent penger på å blant annet lekke konfidensiell informasjon og brudd på kopibeskyttelsen.

Mange av videoene om «Borderlands 3» på kanalen har nå enten blitt fjernet av SupMatto og andre tatt ned etter krav av 2K Games.

Det antas at dråpen som fikk 2K Games til å sett i gang tiltak var lekkasjen av en Twitch-integrering i spillet – som skal ha lekket via den offisielle «Borderlands»-kanalen.

2K Games hevder på sin side at den aktuelle videoen var lukket og at YouTuberen brukte en «sikkerhetsfeil» i Twitch for å få se noen små bilder. De påpeker også at lekkasjen avslørte testkontoer for intern bruk.

SupMatto på sin side påpeker at detaljene allerede har lekket andre steder på nettet.

- Informasjonen han delte om situasjonen er ufullstendig og i noen tilfeller usann. Ikke bare var mye av det han gjorde ulovlig, men de påvirket opplevelsen til andre innholdsprodusenter og fans som venter på spillet på en negativ måte, forteller en representant.

 

Indirekte solgte lekket informasjon?

Som del av saken har det blitt antydet at SupMatto indirekte også videresolgte lekket informasjon til de som betaler for abonnement - som gir tilgang til en lukket Discord-kanal. 

Discord-kanalen hans er nå stengt og Discord og Twitch skal nå gå innhold og konto i sømmene.

Take-Two og 2K Games skal ikke ha planlagt å gå til sak mot SupMatto.

SupMatto melder selv at han nå tar en pause fra å lage mer innhold fram til minimum september.

Deler av miljøet er nå rasende og har begynt å oppfordre til boikott av spillet, blant annet med emneknaggen #BoycottBorderlands3.

Miljøet er også allerede noe irritert over at spillet blir eksklusivt på Epic Game Store på lansering.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer