Direktør Mohammad Shaqrah ved
landets telemyndighet har satt ned foten.

(PressFire.no): Hysterien over «PlayerUnknown’s Battlegrounds» tar ingen ende i enkelte deler av verden.

Nå har Jordan bannlyst spillet fra landet helt og holdent.

Spillere som forsøkte å logge inn i spillet får nå beskjed om at serverne ikke svarer.

Myndighetene sier i en uttalelse at bannlysingen kommer etter en storm av klager fra forbrukere og andre bekymrede, og de peker til en studie gjort av World Health Organisation (WHO) hvor «PUBG» visstnok er klassifisert som et spill som «leder til avhengighet og sosial isolasjon». Ifølge myndighetene sier WHO at barn som spiller slike spill er mer voldelig enn andre barn.

En slik studie ser ikke ut til å eksistere, men det kan være de har vridd til WHOs nye spillavhengighetsdiagnose – som slett ikke sier noe om at «PUBG» er voldelig eller at spill leder til voldelige tendenser.

Andre grunner som er oppgitt er at spillet bruker ekte navn på våpenene, og at barn dermed kan lære seg om våpen ved å spille.

Jordanske fans av spillet er ikke akkurat fornøyd med dette, og flere kommer med sarkastiske utspill i sosiale medier.

- Jeg er en jordansk ung mann som brukte å spille «PUBG». Min finansielle status var dårlig, men etter forbudet er jeg takknemlig, for jeg har fått meg jobb med god lønn, blitt gift og fått seks barn. Takk til myndighetene for denne flotte avgjørelsen, skriver en jordaner.

- Landet har blitt bedre etter denne avgjørelsen, skriver en annen.

- Folk har endret seg, og været er ikke varmt mer en gang.

Spillet er også forbudt i deler av India, hvor ungdommer har blitt arrestert for å ha spilt spillet. Hysterien over spillet syntes å være knyttet til en plutselig mediestorm med fantastiske historier – rett før valget i landet.

«PUBG» er ikke det eneste spillet som står for hogg i Jordan. Seks andre spill skal også bannlyses, forteller myndighetene. «Fortnite» er ryktet å være et av disse.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Kommentar: Hyklersk av Blizzard

Vanskelig å tro de når de sier Kina ikke påvirker - og er kamp mot tyranni «splittende»?

Les mer