(PressFire.no): Du fikk kanskje med det at Obsidian Entertainment, som nå plutselig også er Microsoft-eid, i fjor kunngjorde en slags «Fallout»-konkurrent?

Det er ikke så veldig rart siden det også, siden det faktisk kommer fra en av de originale skaperne av «Fallout» - Leonard Boyarsky og Tim Cain.

Likevel – de har døpt det «The Outer Worlds» og det viser seg at de har vært noe bekymret for at spillerne skal tolke det som en politisk samfunnskommentar.

I spillet er grunnpilaren i bakgrunnshistorien rundt gigantselskaper og koloniseringen av andre planeter. Eller som videogamechronicle.com skriver: «den mørke siden av kapitalismen».

Spillskaperen Leonard Boyarsky forteller til nettsiden at de har vært «veldig forsiktige med å ikke belære spillerne».

- Det er den siste tingen vi vil gjøre.

- Jeg liker penger. Jeg er ikke imot kapitalisme, og på mange måter er jeg fornøyd med samfunnet vårt. Men selvfølgelig kan det forbedres på mange måter.

Videre forklarer han at utviklingen begynte i april 2016 og påpeker at det har skjedd litt i det politiske klimaet siden da, som ingen forutså.

Han mener spillet ikke er så mye kritikk av moderne kapitalisme, men mer om makt og hvordan en brukes mot dem som ikke har den.

Ifølge spillskaperen har han balansert temaene med humor.

- Jeg vil ikke at folk skal tenke på det som et hardt politisk ladd spill. Det er ment til å være gøy, det er ment til å være humoristisk.

«The Outer Worlds» slippes til PS4, Xbox One og pc 25. oktober.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Donkey Kong»-juksemakeren varsler søksmål mot Guinness Rekordbok

Har lagt ut et gigantisk dokument for å bevise sin uskyld, men møter sterk motstand.

Les mer

- Langt fra en definitiv versjon av «Final Fantasy VIII»

Merkelige feil og mangler holder den nye versjonen tilbake. Her er ukas Rad Crew-podcast.

Les mer