(PressFire.no): Utviklerne i Pathea Games har gått på litt av en gigantsmell med deres «Planet Explorers», et spill som er et åpen-verden RPG-spill med voxel-elementer som lar deg deformere områder og bygge hva du måtte ønske.

Spillet ble utgitt i 2016 etter to år som Early Access-spill, da med mulighet for å spille både alene og med andre venner.

For en måneds tid siden kræsjet derimot serverne, og siden har det ikke vært mulig å spille noe annet enn enkeltspillerdelen.

Nå viser det seg at problemet var langt mer alvorlig, og utviklerne varsler nå at det aldri vil være mulig å spille med andre igjen. Grunnen er ganske enkelt at de har mistet mye av kildekoden til flerspillerdelen av spillet.

Etter at serverne knelte i juni måtte utviklerne benytte seg av backupene sine – som det skulle vise seg manglet en hel del kode som omhandlet online-lobbyen.

- Som du sikkert vet nå dersom du fortsatt spiller «Planet Explorers», så hadde vi et problem med lobby-serveren som gjorde at kodebasen ble slettet fra serveren, skriver utviklerne på Steam.

- Etter å ha prøvd å fikse det gjennom den siste måneden, så har vi landet på den uheldige konklusjonen at det er en tapt sak med mindre vi skriver hele koden fra begynnelsen av igjen.

En programmerer som jobbet på spillet i 2014, men som ikke lenger er involvert med studioet, skal ha skrevet store deler av lobby-koden direkte på live-serveren uten å ta backup. Det kan ikke betegnes som noe annet enn en kardinalsynd av dimensjoner for et online-spill.

Videre sier utviklerne at programvaren de brukte for å kode ikke lenger er støttet, og at de generelt sett ikke har ressursene til å begynne på nytt.

- Uten flerspiller vill ikke «Planet Explorers» være den komplette pakken vi hadde sett for oss, skriver utviklerne.

Derfor gjør de spillet gratis å laste ned, og har planlagt å gjøre hele kildekoden tilgjengelig for alle på nett, slik at de som vil kan leke seg med den.

De sier samtidig at de planlegger å lage en oppfølger, og at arbeidet der mest sannsynligvis starter neste år en gang. De som spiller originalen vil få tilgang til å prøve en tidlig versjon av det.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Donkey Kong»-juksemakeren varsler søksmål mot Guinness Rekordbok

Har lagt ut et gigantisk dokument for å bevise sin uskyld, men møter sterk motstand.

Les mer

- Langt fra en definitiv versjon av «Final Fantasy VIII»

Merkelige feil og mangler holder den nye versjonen tilbake. Her er ukas Rad Crew-podcast.

Les mer