Refunderer «Shenmue 3» til de som ville ha det på Steam

Er eksklusivt til Epic Game Store i et år på pc.

3. juli 2019 11:11

(PressFire.no): Det ble dårlig stemning da utvikler Ys Net under E3 kunne fortelle at pc-utgivelsen av «Shenmue 3» ville bli eksklusiv til nettbutikken Epic Game Store – og at en Steam-utgave ikke ville komme før et år etter.

Det falt ikke i god jord for mange av de som støttet spillet via Kickstarter og hadde valgt å få spillet på Steam.

I etterkant sa utviklerne at de skulle ta tilbakemeldingene til etterretning, men nå kommer beskjeden, via en uttalelse på Kickstarter-sidene til spillet, om at det ikke kommer til å bli endringer i planene.

- For de som har bedt om Steam-nøkler har vi diskutert muligheten til å gi ut slike nøkler ved utgivelsen. Men koordineringen med salgsreglene for de involverte selskapene gikk ikke, og resultatet er at vi ikke kan gi ut Steam-nøkler fra dag én.

Istedet får de som ville ha spillet på Steam muligheten til å refundere pengene sine, eller å få spillet både på Epic Game Store og Steam (men ikke til sistnevnte før et år etter).

Folk er fortsatt forbanna i kommentarfeltet på Kickstarter, men kanskje enda verre er nyheten om at den fysiske utgaven av spillet (som kostet 30 dollar mer å få) ikke vil inkludere spillet i det hele tatt på plata.

Istedet vil disken ganske enkelt inneholde installeringsfilene for Epic Game Store.

Flere har også bedt om en redegjørelse for hvordan tilbakebetalingen fungerer i praksis. Ys Net tar nemlig forbehold om at en full tilbakebetaling kan være vanskelig om deler av produktene som er backet på Kickstarter allerede er produsert (for eksempel t-skjorter).

PlayStation 4-lanseringen av spillet vil skje som planlagt 19. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3