- Vis de den fuckings kontrakten

«Fortnite»-proffspiller saksøker e-sportlag for ulovlig kontrakt, og «dramaet» har som vanlig rent ut i sosiale medier.

23. mai 2019 13:40

(PressFire.no): Det har nok en gang blitt trommet opp til drama i e-sportsfæren, denne gangen etter at «Fortnite»-proffspiller Turner «Tfue» Tenney saksøker laget sitt for å ha inngått en urettferdig og lovstridige avtale.

Tenney skal ha signert en kontrakt som ga FaZe Clan åtti prosent av alle inntekter fra sponsoravtaler inngått mellom partene, og en klausul som hindrer han i å oppsøke eller inngå avtaler med potensielle partnere.

Ifølge saksdokumentene mener Tenney og advokaten hans at dette bryter med Californias kontraktslover, i tillegg til at de også mener FaZe Clan ikke har de riktige lisensene for å fungere som et talentbyrå i staten.

Benekter rovdrift

- Ikke bare utnytter FaZe Clan disse unge spillerne, de setter også deres helse, sikkerhet og velferd på spill, skriver advokaten. Han mener Tenney ble tvunget til å bo i et av klubbens hjem og ble servert alkohol før han hadde lov til å drikke det.

Tenney skal også ha blitt tvunget til å delta i stunts for promovideoer, sier advokaten, og på et av dette skal han ha skadet armen sin, noe som resulterte i «permanent skamfering».

FaZe Clan har respondert med to uttalelser der de sier seg sterkt uenige i påstandene fra Tenney.

- Vi er sjokkert og skuffet over at «Tfue» saksøker. Gjennom partnerskapet vårt med ham, som startet i april 2018, har FaZe Clan samlet null dollar fra premiepenger, null dollar fra Twitch-omsetning, null dollar fra YouTube-omsetning og null dollar fra sosiale plattformer, skriver de.

- Faktisk har vi bare tjent 60 000 dollar totalt fra avtalen, mens «Tfue» har tjent millioner som et medlem av FaZe Clan.

FaZe-eier Ricky Banks.

Proffe greier

Det er dermed duket for en rettskamp mellom de to partene, men sjefen for FaZe, Ricky Banks, har ikke akkurat reagert med profesjonalitet og ro i kjølvannet av det hele.

Han langer heller ut via en YouTube-video, hvor han går gjennom forskjellige punkter han mener er feil, og hvor han ikke legger skjul på at han føler seg forulempet av Tenney. Han sier også at hele greia kom ut av det blå (selv om Tenney prøvde å si opp kontrakten i september).

- Fortjener det ikke en heads up at du prøver å ødelegge min fuckings merkevare, noe jeg har lagt hele mitt hjerte og sjel i, noe hele livet mitt og familien min er avhengig av?, spør han retorisk i videoen.

Legger ut kontrakten

Som tilsvar har Tenney også (selvfølgelig, fordi ingenting kan holdes i rettssalen når det kommer til e-sportdrama) lagt ut en video hvor han sier at kontrakten hans inneholder mye grums, og at han angrer på at han signerte den.

- Jeg visste ikke bedre, jeg var en idiot og jeg bure aldri ha signert den. Det som er i kontrakten er så bissart, det er så fucked. Jeg skulle ønske jeg kunne vise den, for jeg kan ikke engang forstå det, sier han i videoen.

- Det jeg prøver å gjøre her er å la rettferdigheten seire, for e-sportsamfunnet og for e-sportindustrien. Det er barn som blir rundlurt, som blir utnyttet. Disse kontraktene er ikke okay, og dette må ikke skje igjen.

Han har derfor opprettet emneknaggen #ReleaseTheContract på Twitter, fordi det kommer sikkert til å hjelpe søksmålet.

- Vis de den fuckings kontrakten, gi ut den fuckings kontrakten, avslutter Tenney.

Og den fuckings kontrakten skal faktisk bli lagt ut, skal vi tro Banks, som nok en gang tok til Twitter for å brøle seg gjennom det han syntes om videotilsvaret.

- Våre advokater gjør klart alt, og vi skal gi ut kontrakten til verden når vi kan. Alt du trengte å gjøre var å spørre meg. Vi var ikke forberedt på dette, så bare gi oss litt tid, skriver han.

Og sånn går no dagan.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3