Nei, «Minecraft» er ikke det bestselgende spillet noensinne

Det er faktisk ikke i nærheten.

22. mai 2019 13:09

(PressFire.no): Microsoft og Mojang slo seg på brystene forleden dag i forbindelse med tiårsjubileet til «Minecraft», der de presenterte nye salgstall for blokkbyggefenomenet.

De kunne fortelle at spillet har solgt hele 176 millioner eksemplarer på konsoll, mobil og pc.

Les også: Nei, «GTA V» er ikke det mest innbringende underholdningsproduktet noensinne.

Ifølge Wikipedias opplisting av spill som har solgt bra betyr det at spillet når er det bestselgende spillet noensinne, fordi «Tetris» «bare» har solgt 170 millioner eksemplarer!

Flere nettblekker har derfor nå gått ut med brautende overskrifter som sier at «Tetris» endelig er forbigått i antallet solgte spill, andre er litt mer moderate og skriver at det «mest sannsynlig» er det bestselgende spillet.

(antallet registrerte spillere er forøvrig en helt annen liste, som for det meste inneholder mobilspill – og «Minecraft» har 200 millioner registrerte kinesiske mobilbrukere, men den versjonen er gratis)

Men hold on: Kildene Wikipedia bruker er fra henholdsvis 2009 og 2010. En skulle vel tro at selveste «Tetris» ikke sluttet å selge da?

Og ifølge et intervju daværende «Tetris»-sjef Henk Rogers gjorde med Venturebeat i 2014 hadde mobilversjonen av spillet alene solgt smått absurde 425 millioner eksemplarer allerede da – og det uten gratisnedlastinger.

- Tallet teller ikke med free-to-play, sa han da.

Da PressFire kontaktet The Tetris Company, som eier spillet og gir ut lisenser til spillutviklere, for å bekrefte dette fikk vi først beskjed om at de ikke gir ut konkrete salgstall, bortsett fra at de solgte 35 millioner av originalspillet på Game Boy.

Men etter å ha blitt pushet litt mer bekrefter nå selskapet til oss at tallene stemte for tidsrommet intervjuet var gjort.

- Det er korrekt. Du kan også skrive det vi ofte deler også, at milliarder av runder med «Tetris» blir spilt hvert år, kunne representanten fortelle oss.

Med andre ord er det en god stund før «Minecraft» begynner å nærme seg tittelen «Best solgte spill», selv om vi separerer alle versjoner av «Tetris».

Ikke det at 176 millioner solgte er noe å kimse av, altså.

Les også vår lille hyllest til spillet her: «Lenge leve Minecraft».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3