Valve likte «Dota Auto Chess» så mye at de tar over utviklingen

Skal lanseres som eget spill.

22. mai 2019 12:15

(PressFire.no): Det siste halvåret har det spillerskapte konseptet «Dota Auto Chess» blitt svært populært – faktisk har tallene vært helt oppi over 200 000 samtidige spillere.

For de som ikke kjenner til spillet, så er det snakk om et turbasert strategispill som er inspirert av både «Dota 2» og sjakk.

Spillet, som i dag er en del av «Dota 2» via custom map-systemet, har ikke gått upåaktet hen internt i Valve.

forteller de at de tar over utviklingen og planlegger å lansere det som eget spill.

I et innlegg forteller de at de selv har spilt det masse i løpet av det siste halve året, og at det er når de blir inspirert av sånt at de prøver å finne en måte å samarbeide på.

- Etter at vi hadde spilt det rundt 1 milliard ganger var det tydelig at vi burde nå ut til skaperen Drodo Studio for å starte en samtale om å jobbe sammen.

Dermed fikk de satt de kinesiske utviklerne på et fly for å snakke om framtiden til «Dota Auto Chess», og for å finne ut om de ville jobbe med Valve.

Det skal imidlertid ha vist seg at det var flere faktorer som sto i veien for at de to selskapene kunne jobbe sammen, men at de begge to nå skal jobbe med hver sin versjon av spillet og støtte hverandre.

Drodo skal ha jobbet med sin egen mobilvariant av spillet som allerede er ute i beta-versjon.

I innlegget skryter Drodo av Valve og at de har full tillit til deres kommende versjon av spillet – de lover også å oppdatere versjonen som tilhører «Dota 2» i tiden som kommer.

Det er usikkert når Valve har planer om å slippe sin versjon av spillet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3