Klassisk eksempel på wallhacking.

(PressFire.no): Kvalifiseringen til verdensmesterskapet i «Fortnite» har startet, og allerede har det vist seg å være vrient å forsøke å unngå juks når det spilles via internett.

Det er de innledende rundene som har gått av stabelen så langt, og det skal til sammen deles ut 255 millioner kroner i premiepenger.

Utvikler Epic Games har varslet at 1221 spillere nå er utestengt etter å ha jukset eller brutt reglene for turneringen. Enda verre: Av disse hadde 206 personer plassert såpass høyt at de vant pengepremier i de innledende rundene.

De fleste (1163 spillere) ble utestengt for å ha omgått regionsperrene i spillet, slik at de kunne delta i flere kvalifiseringsrunder og dermed ha bedre sjans til å gå videre.

Det er i stor grad brudd på reglene som har vært grunnen til den store bølgen utestengelser, og ikke så mye juksing i selve spillet.

48 personer ble for eksempel utestengt etter å ha delt spillerkontoen sin med noen andre, og åtte ble bannlyst for å ha «teamet» uten lov.

Dette er spesifikt noe Epic jobber med å automatisk luke ut fra spillet, der de har egne systemer som skal plukke opp om noen samarbeider der det ikke er lov.

En person ble i tillegg kastet ut av spillet for å strategisk ha logget av da det var klart at spilleren ikke kom til å klare seg, og dermed sørget for at en annen spiller ikke fikk poengene han eller hun skulle.

Til slutt er det én proffspiller som ble utestengt for å ha brukt jukseprogramvare, der han ble kastet ut av spillet etter få sekunder idet spillet innså at han brukte en variant av wallhacking og aimbot. Han skal også ha fått sparken fra laget han representerte.

Annonse

Kommentarer