Nå kommer det en ny Oculus Rift

Tar over for pc-versjonen.

21. mars 2019 16:44

(PressFire.no): Facebook har vist fram etterkommeren til Oculus Rift, og det nye VR-headsettet skal hete noe så kjedelig som Oculus Rift S.

Denne utgaven kommer med bedre oppløsning, bedre linser og kanskje viktigst: Et helt nytt tracking-system for kontrollere og posisjonering.

Det blir nå én skjerm inne i brillene, istedet for to separate slik det er i dagens utgave. Denne har en oppløsning på 2560x1440, som er hakket over den tidligere oppløsningen på 2160x1200.

Merkelig nok er det derimot en 80hz-skjerm som kommer i S, mot 90hz før.

De nye linsene som står i S skal gi en tjukkere pikseltetthet for å minske den såkalte screen door-effekten, altså at du kan se mellomrommet mellom pikslene i skjermen.

Det mest spennende er nok derimot at disse brillene har såkalt inside-out-tracking av både spillefeltet rundt deg og kontrollene dine. Det betyr at du ikke lenger trenger å sette opp kameraer som følger med på hvor du beveger deg, og kontrollene spores via fire kameraer på selve maska.

Dette ikke ulikt slik diverse Windows Mixed Reality-headset gjør det, og hvordan også Oculus’ eget frittstående VR-headset, Oculus Quest (som du kan lese mer om her), fungerer.

Til slutt er det også gjort om på hvordan selve greia er bygd. Du vil nå ha en egen stramme-knott du kan skru for å stramme til masken (slik PSVR har), og det er nå en innebygd jack-utgang for lyd.

Lansering skal være til våren, og prisen forblir den samme som dagens utgave koster (rundt 4000 kroner).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3