(PressFire.no): EA fjerner støtte for «The Sims 4» på operativsystemer som er 32-bit på pc, i tillegg til Mac OS-systemer som ikke støtter den nye grafikkteknologien Metal.

- Apple har annonsert planer om å fase ut støtten for grafikkteknologien OpenGL og vil flytte seg over til en ny teknologi kalt Metal, skriver EA.

- På grunn av denne endringen skal vi oppgradere «Sims 4» til å fungere med Metal.

Endringen skjer i juni, og betyr at spillet ikke lenger vil fungere på Apple-maskiner som ikke kan oppgraderes til å støtte Metal.

EA sier videre at de samtidig tar livet av støtten for 32-bits operativsystemer også for de som spiller på pc. Har du en eldre pc som kjører en 32-bits Windows-versjon vil du med andre ord ikke lenger kunne starte spillet.

- Vi vurderer fortløpende teknologien vår, og for å kunne fortsette å vokse, forbedre og optimalisere spillet så har vi tatt avgjørelsen om å pensjonere 32-bit-utgaven, skriver EA i bloggposten.

Men fortvil ei, for EA sier de av dere som ikke kan oppgradere til et operativsystem som støtter Metal (eller som ikke har et 64-bit operativsystem) vil få muligheten til å laste ned en egen versjon av spillet som fortsatt fungerer.

Denne heter «The Sims 4: Legacy Edition» og vil bli gjort tilgjengelig for de som allerede har spillet, og du skal kunne flytte lagringsfilene dine over.

Spillet blir ikke automatisk oppdatert, så du må laste ned denne versjonen separat.

Denne versjonen vil derimot ikke bli oppdatert fremover, og vil verken få nytt innhold eller nye bug-fikser. Også sosiale funksjoner som krever internett vil bli skrudd av – og du vil ikke kunne kjøpe nytt innhold til spillet som har blitt produsert etter februar 2019.

Akkurat hvordan du skal kunne laste ned denne versjonen er foreløpig uklart, men endringene skal trå i kraft i løpet av juni i år, og mer info er ventet nærmere overgangen.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer