(PressFire.no): Det var i forrige uke at det kom fram at Valve har sagt opp 13 stillinger, hvor VR-avdelingen skal være spesielt rammet.

Nå viser det seg også at den legendariske «Magic: The Gathering»-skaperen Richard Garfield gjennom selskapet 3 Donkeys var blant kontraktene Valve avsluttet. Det inkluderte også spillskaperen Skaff Elias.

Garfield er som kjent en av de som ledet utviklingen av det digitale «Dota 2»-inspirerte kortspillet «Artifact» fra Valve.

Til artibuff.com forteller Garfield at han ikke var overrasket over oppsigelsen, med den svært trøblete lanseringen tatt i betraktning.

- Vi var sikker på at vi hadde et godt produkt, men det viste seg at det ikke skulle bli enkelt å få spillet der det måtte være, sier han til nettsiden.

Han mener videre at det er en bra ting for spillet å nå redusere antall stemmer som slåss for beslutninger i en kritisk fase.

Videre mener han at de har bidratt med sin ekspertise over fire år og derfor er ikke like essensiell.

Både Garfield og Skaff stiller angivelig med gratis rådgivning hvis behovet skulle melde seg.

- Vi ønsker å se at spillet skal gjøre det bra. Vi likte å jobbe med Valve og jeg var imponert over deres nådeløse fokus på kvalitet og opplevelse spilleren skal oppleve.

«Artifact» ble før lansering blant annet kritisert for å være grådig og for å mangle funksjoner og modus, og har i ettertid hatt en voldsom nedgang. I skrivende stund er det bare noen hundre som spiller spillet.

Det er på god vei til å notere seg som en av de største fiaskoene i Valve sin historie.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Dataspillavhengighet er nå en offisiell diagnose

Ble godkjent av WHO i går.

Les mer