(PressFire.no): I oktober i fjor ble det klart at «The Witcher»-forfatter Andrzej Sapkowski hadde sett seg grundig lei på at utvikler CD Projekt RED tjente penger på spillene basert på bøkene, uten at han fikk prosenter.

Han sendte derfor en faktura på svimlende 132 millioner kroner. Dette til tross for at partene ble enige om at han skulle få betalt én gang – på hans insistering:

- De tilbød meg en prosentandel av overskuddet, sa forfatteren til Eurogamer tidligere.

- Jeg sa «Nei, det kommer ikke til å bli noe overskudd, gi meg alle pengene med én gang. Hele summen». Det var dumt. Jeg var dum nok til å la de få alt, fordi jeg ikke trodde på suksessen. Men hvem kunne ha forespeilet det? Ikke jeg.

CD Projekt RED gikk ut og sa at alt var bare tøys, de hadde sitt på det tørre, men nå har derimot saken tatt en annen vending.

For nå har de to partene blitt enige om at Sapkowski likevel skal få penger – det kommer fram av en reportasje gjort av den polske avisen Puls Biznesu.

Avtalen er på langt mindre enn det han prøvde seg på, og skal være «et symbol» på forfatterens bidrag til spillene, samt en måte å holde relasjonene gode på.

Den originale avtalen, altså pengene han fikk rett i hånda før spillene ble lagd, var på rundt 80 000 kroner. Ikke akkurat tidenes beste deal.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Rekordtall for verdens største slåssespillturnering

Over 14 000 møtes til dyst i Las Vegas neste måned.

Les mer

Slik går de forskjellige e-sportene i Norge

«Counter-Strike» alene er større enn sjakkforbundet - se oversikten over 18 spill her.

Les mer