(PressFire.no): Daglig leder i Riot Games, Scott Gelb, skal nå være permittert i to måneder uten lønn og «opplæring» etter at flere ansatte skal ha rapportert om svært upassende oppførsel.

Ifølge anklagene skal Gelb, i et forsøk på å være morsom, ved flere anledninger ha tatt på underordnedes testikler og rumper. Det hevdes også at han skal ha fjertet i fjeset på dem.

Det skal ha kommet fram i en e-post til ansatte i spillgiganten, som angivelig ikke synes straffen er streng nok, ifølge Kotaku.

Permitteringen kommer etter at det ble rapportert om svært utbredt diskriminerende og sexistisk arbeidskultur i «League of Legends»-selskapet.

I kjølvannet har det blitt lovet et oppgjør med ukulturen og Kotaku skal ha fått bekreftet at Riot blant annet har spesifikt satt søkelyset på Gelb.

Det skal være et advokatfirma og et spesielt utvalg av styrerepresentanter som har oversett undersøkelsen, som til slutt har konkludert med straffen på to måneders ubetalt lønn og opplæring.

Ansatte Kotaku har snakket med synes ikke straffen er hard nok og beskriver den som en dask på lanken.

En ansatt, som ønsker å forbli anonym, antyder at «det er viktigere for Riot-lederne å beskytte sine forferdelige venner enn å beskytte sine sårbare ansatte».

Riots toppsjeff Nicolo Laurent hevder på sin side at mange av ryktene som har sirkulert om Gelb ikke er sanne.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

KOMMENTAR: Når kildekritikken av spill i media uteblir, blir konsekvensene ekte

Spill får skylda i India, og arresteringen av de som spiller fortsetter.

Les mer