(PressFire.no): Ubisoft har bestemt seg for å fire på straff for upassende oppførsel i «Rainbow Six Siege»-chattene verden over.

Det skjer bare uker etter at selskapet også gikk tilbake på kosmetiske endringer i spillet for å tekkes kinesisk lovgivning, etter massiv kritikk fra fanbasen.

I spillet har spillere tidligere blitt automatisk kastet ut og bannlyst om de brukte «støtende» ord, som definert av Ubisoft selv. Denne listen ble løpende oppdatert, og det var ingen manuell etterforskning før ban-hammeren ble slått ned på spillerne.

En utestengelse kunne vare fra noen minutter til flere dager, basert på hvor mange ganger en spiller brukte forbudte ord.

Dette kunne for eksempel være et problem for spillere fra land hvor ord betyr andre ting enn den støtende bemerkningen. Skulle en norsk spiller skrive feil, der «kyss» ble til «kys», ville systemet utestenge spilleren – «kys» står for «kill yourself».

Men nå snur altså Ubisoft, og fjerner den kontroversielle sensur-implementeringen. Det vil riktignok fortsatt være et filter mot stygge ord, men nå blir ikke spillerne auto-bannet.

Istedet blir ordet filtrert ut og spilleren flagget for en manuell etterforskning av spillets moderatorer.

- Etter å ha etterforsket det gamle systemet fant vi ut at den automatiske bannlysingen, selv om den var effektiv på å kneble dårlig oppførsel, også hindret spillbarheten for andre spillere som ikke deltok i den upassende oppførselen, skriver Ubisoft i et blogginnlegg.

Her på PressFire er det forresten bare auto-ban dersom noen nevner «Gamer.no» i kommentarfeltet. Neeeida!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Sony skal starte med egne «Direct»-sendinger - og den første er på mandag

Fokuserer på kommende PlayStation 4- og PSVR-spill.

Les mer

Er dette gjennombruddet for strømming av spill?

Google sin «Stadia»-plattform lover mye, og vi diskuterer i ukas episode av Rad Crew.

Les mer