(PressFire.no): Valve har øyensynlig bestemt seg for å stanse utgivelsene av erotiske spill på Steam som inneholder figurer som ser ut som barn.

Tidligere bannlyste selskapet alle spill som inneholdt seksuelt eller erotisk materiale, men firte etter hvert på det – og lagde en egen «adults only»-knagg for slike spill.

Men enkelte spill får likevel døra slengt igjen, og nå har flere spill blitt stanset fordi de inneholder personer Valve mener ikke er over 18 år gamle i utleverende situasjoner.

- Hei @Steam_Games, kan dere forklare denne for oss, spør utvikler Top Hat Studios på Twitter.

De har produsert den visuelle novellen «Cross Love», hvor du styrer en person som skal forføre og ende opp med å pøke en rekke studenter ved en skole.

- Det er ingenting i spillet som kan minne om å være barn. Det er plasser i spillet som spesifikt nevner at figurene i spillet er over 18 år, fortsetter utviklerne.

I twitter-posten legger de ved en skjermdump av en epost de har fått fra Valve.

- Vi kommer ikke til å gi ut spillet deres «Cross Love – Episode 1» på Steam, skriver Valve i en e-post til utviklerne.

- Selv om vi kan gi ut de fleste spilltitler på Steam, fant vi ut at dette spillet inneholder tematikk rundt misbruk av barn. På grunn av dette, så har spillet blitt bannlyst og kan ikke bli brukt.

Dette har skapt harme både fra utviklerne og fans, som mener Valve sensurerer basert på moralistisk grunnlag. Utviklerne mener alle figurer i spillet er over 18 år gamle.

Fra «Imolicious» - hun er visstnok over 18.

Enkelte stiller seg derimot bak Valves avgjørelse:

- Figurene dine er åpenbart under lovlig alder. Det hjelper ikke å si at de er over 18 år – det er alltid unnskyldningen, skriver en Twitter-bruker.

Valve sendte også samme mail til utvikler Yume Creations, som utviklet spillet «Imolicious» – hvor et søskenpar i skolealder lyser hverandre i bann både foran og bak. Utviklerne skal også her ha opplyst om at alle i spillet er over 18 år, men ble ikke trodd.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Sony skal starte med egne «Direct»-sendinger - og den første er på mandag

Fokuserer på kommende PlayStation 4- og PSVR-spill.

Les mer

Er dette gjennombruddet for strømming av spill?

Google sin «Stadia»-plattform lover mye, og vi diskuterer i ukas episode av Rad Crew.

Les mer