(PressFire.no): Det har oppstått et enormt behov for flere kodere i Finland, noe som er en av grunnene til at spillgiganten Supercell («Clash of Clans») starter egen kodeskole. Satsingen ble avduket i anlending teknologikonferansen Slush. 

Ifølge sjef i Supercell, Ilkka Paananen, estimerer de et behov for mellom 7000 og 9000 kodere, som også skal være til hinder for vekst i teknologibransjen.

En rekke andre teknologiselskaper har gitt sin støtte til prosjektet, inkludert Rovio, Nvidia, Nokia, F-Secure, Reaktor, Varjo, Zalando, Wolt, Smartly.io, Elisa og Futurice.

 

Spytter inn mellom 80 og 100 millioner kroner

Supercell, som har spesialisert seg på mobilspill, spytter inn mellom 80 og 100 millioner kroner for å finansiere skolen over fem år.

Skolen blir helt gratis, som er vanlig i det finske utdanningssystemet, og vil ta inn 100 nye studenter i desember neste år. Systemet er også bygget etter det franske pensumsystemet École 42 (som også er en referanse til Douglas Adams-boka «Hitchikers Guide to the Galaxy»).

Den finske satsingen, som får navnet Hive Helsinki, vil også ha fokus på mangfold.

- Koding er ikke bare for mattematikkorienterte, ingeniørtilbøyelige menn, sa Supercell-sjefen i kunngjøringen, rapporterer Reuters.

Ett krav har de imidlertid – søkerne må være mellom 18 og 30. Til Gamesindustry.biz forteller imidlertid direktøren at dette var den anbefaling som kom fra andre 42-skoler, men at det kan hende dette er et krav de kommer til å løsne rundt.

 

Waterhouse positiv til satsingen

Her i Norge har Simen Sommerfeld og Torgeir Waterhouse stått bak initiativet Lær kidsa koding – en non-profit-bevegelse som blant annet er myntet på å lære barn programmering.

Waterhouse er positiv til løsningen og med forbehold om å ikke ha sett så nye på opplegget synes hand et høres ut som en velprøvd tilnærming.

Han mener også at det i Norge også er et stort behov for denne kompetansen – og påpeker samtidig at kodekunnskap også er svært nyttig for andre enn dem som utelukket skal bli programmerere.

Waterhouse er også svært positiv til fokuset på mangfold, men synes også det er viktig å ikke kritisere dem for mye for å velge en målgruppe basert på alder.  

- Det er forskjell på ti- og attenåringer. Det finnes mye på dette for de som er yngst, sier han.

- Men så kommer det et gap.  

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Sony skal starte med egne «Direct»-sendinger - og den første er på mandag

Fokuserer på kommende PlayStation 4- og PSVR-spill.

Les mer

Er dette gjennombruddet for strømming av spill?

Google sin «Stadia»-plattform lover mye, og vi diskuterer i ukas episode av Rad Crew.

Les mer