(PressFire.no): Nvidia har produsert et selvlærende AI-system som kan lage interaktive 3D-modeller av områder bare basert på videofiler.

I en video viser Nvidia hvordan de har matet inn en haug videoer i systemet, som så omgjør disse til modeller og spytter ut sin egen variant – nå manipulerbart.

- En ny deep learning-basert modell utviklet av våre forskere har som mål å kaste grafikkindustrien inn i AI-kapittelet i historien , skriver Nvidia i en bloggpost.

- Dette AI-gjennombruddet vil la utviklere skape nye interaktive 3D-verdener for bil-, spill- og VR-industrien ved å bruke videoer fra den virkelige verden. Dette vil senke kostnader og tid brukt på å lage virtuelle verdener.

AI-systemet gjenkjenner forskjellige gjenstander automagisk, som biler, hus og trær, og omgjør disse til 3D-modeller. Deretter kan de manipuleres som ønskelig. For eksempel kan en utvikler fjerne alle biler fra en video, eller eksportere 3D-modellene inn i grafikkmotorer som Unreal Engine.

De har også lært opp systemet til å selv bygge nye virtuelle byer basert på tusenvis av videoer med (ekte) bykjøring. Systemet setter inn 3D-modeller av biler, busser og fikser i tillegg animasjoner (bilene kjører) – også basert på ting det har lært selv.

Men i tillegg til å produsere ting selv skal altså systemet også la utviklere som ønsker å lage virtuelle representasjoner av ekte plasser gjøre dette langt billigere. Hele områder kan legges inn for videre arbeid bare ut i fra videoer, eventuelt kan systemet bygge nye områder basert på det som er lært fra videoer.

- En av hovedbarrierene utviklere møter når de skal lage virtuelle verdener er at det er dyrt å lage innholdet. Denne metoden lar kunstnere og utviklere lage dette langt billigere, ved å bruke en AI som lærer fra den virkelige verden, skriver Nvidia.

En del flikking gjenstår selvfølgelig etterpå, men sånn i teorien kan bygginger av verdener til spill og andre 3D-prosjekter gå langt kjappere, mener Nvidia.

Teknologien er fortsatt røff og på et tidlig stadie, og Nvidia sier selv at det neppe er noe som kommer til å være standard «før om tiår». De sammenligner det med utviklingen av såkalt Ray Tracing, en grafikkmetode som først ble utviklet for mange år siden, men som ikke ble tatt i bruk i spill før for noen uker siden.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer