(PressFire.no): Det er i en video hvor Square Enix forteller om planene for «Final Fantasy XV» at de avslører at regissør og leder for spillet, Hajime Tabata, går av og forlater Square Enix.

I tillegg avslører de at tre av de fire planlagte utvidelsen til spillet blir skrotet – kun «Episode Ardyn» blir sluppet og kommer i mars 2019.

Både «Aranea», «Lunafreya» og «Noctis», som ble avslørt i april, blir kansellert.

I videoen forteller Tabata at han nå vil «gi stafettpinnen til den neste generasjonen». Han har nå startet eget selskap, hvor han skal lage et spill basert på «all kompetanse han har utviklet gjennom årene».

Dette kommer etter at den japanske spillgiganten måtte rapportere 33 millioner dollar i tap for halvåret – rundt 270 millioner kroner med dagens kurs. Det på tross av at de slapp det nye «Tomb Raider»-spillet ble sluppet i perioden.

Tapet skal være knyttet til kanselleringen av utvidelsene til «Final Fantasy XV» – studioet bak, Luminous Productions, har nemlig også et stort spill på benken, som de ikke har fått fokusere ordentlig på. Nå frigjøres ressurser for å ferdigstille prestisjeprosjektet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Sony skal starte med egne «Direct»-sendinger - og den første er på mandag

Fokuserer på kommende PlayStation 4- og PSVR-spill.

Les mer

Er dette gjennombruddet for strømming av spill?

Google sin «Stadia»-plattform lover mye, og vi diskuterer i ukas episode av Rad Crew.

Les mer