(PressFire.no): Det var tidligere i år at en omfattende artikkel hos Kotaku skal ha avslørt sexistisk og kjønnsdiskriminerende arbeidsforhold hos spillgiganten bak «League of Legends».

I ettertid har selskapet erkjent «utfordringer» og lovet å jobbe for å endre kulturen i selskapet.

Nå viser det seg imidlertid at en rekke kvinner i selskapet går til sak mot Riot Games og det inkluderer både nåværende ansatte og tidligere ansatte, rapporterer Kotaku.

I saksdokumentene anklages Riot for å ikke betale lik lønn som tilsvarende jobber av menn, i tillegg til å hindre kvinner fra å få lederstillinger.

Melanie McCracken, som er ansatt i selskapet, hevder hun ikke har betalt det samme som sine kollegaer med samme stilling. Det gjør også tidligere ansatte Jessica Negron. Dette skal være brudd på California-loven Equal Pay Act.

McCracken mener også at hun bevisst har blitt hindret i å klatre i selskapet – og hevder videre at når hun har tatt opp kjønnsdiskriminering med HR-avdelingen, skal de ha delt informasjonen med hennes overordnede.

Videre anklager hun toppledelse for å torpedere hennes sjanger til avansement fordi hun hadde sett en video av ledere på en danseklubb med lettkledde damer i Shanghai – delvis på grunn av Kotaku sin artikkel om arbeidsforholdene.

I ettertid skal hun ha blitt flyttet til en annen avdeling.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dangerous Driving

- Elsker ideen, men det skorter på gjennomføringen.

Les mer