Mario Segali.

(PressFire.no): Mario Segali, mannen bak navnet til Super Mario, er død, 84 år gammel. Det meldes i en nekrolog lagt ut på nettet i går.

Segali, født til to italienske immigranter, drev en rekke kontorlokaler til utleie, og var inspirasjonen da Nintendo skulle navngi hovedfigurene i «Donkey Kong»-arkadespillet.

For de mest hardbarka spillhistorikere er historien velkjent: Nintendo of America, på denne tiden bestående av en håndfull slubberter sittende i et mørkt varehus, hadde ikke betalt leia – og inn døra kom kontorsjef Segali med hyttede never.

Figuren gjorde inntrykk på de Nintendo-ansatte. Jumpman fikk navnet Mario.

Familien gjorde det godt med eiendomsbusinessen, men det var på midten av nittitallet at Segali virkelig slo seg stort opp – da ble selskapet solgt for hele 60 millioner dollar. Pengene ble brukt til å investere ytterligere i eiendom og jordbruk, inkludert en vingård.

De senere årene jobbet Segali med en gigantisk utbygging av Tukwila, hjembyen hans i Washington stat. Siden 2004 hadde han jobbet for å bygge ut sentrum med kontorplasser, restauranter og uteliv.

Segali var ikke superbegeistret for berømmelsen som kom med Nintendo-historien. Han hadde alltid skydd publisitet som pesten, og avslo alle former for intervjuer med spillpresse gjennom tidene – faktisk er det først nå et bilde av mannen i voksen alder har dukket opp på nettet.

Den eneste uttalelsen om spillene kommer fra en artikkel i Seattle Times i 1993, da han vitset med at han «fortsatt venter på betaling» for navnet.

- Han dukket alltid unna berømmelsen, og ville heller bli kjent for det han hadde oppnådd selv i livet, heter det i minneordene.

Segali etterlater seg kone, fire barn og ni barnebarn.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Sony skal starte med egne «Direct»-sendinger - og den første er på mandag

Fokuserer på kommende PlayStation 4- og PSVR-spill.

Les mer

Er dette gjennombruddet for strømming av spill?

Google sin «Stadia»-plattform lover mye, og vi diskuterer i ukas episode av Rad Crew.

Les mer