(PressFire.no): Rumenske myndigheter har varslet at de skal satse mer på teknologi og spill, og at de derfor oppretter et fond på 94 millioner euro.

Det tilsvarer omtrent 900 millioner kroner i støtte, øremerket teknologi- og spillbedrifter.

Det kunne landets kommunikasjonsminister, Petru Bogdan Cojocaru, avsløre under spillkonferansen Dev.Play 2018 i Bucuresti denne uka.

- Noen spill utvikles av små grupper, ofte bare én person. Det er også medium og store selskaper med titalls eller hundretalls utviklere. Dette er det viktig å tenke på, fordi en suksessfylt støtteordning i denne bransjen må ta alle mulige varianter i beregningen, sa Cojocaru (via GamesIndustry.biz).

Cojocaru innrømte riktignok samtidig at spill ikke var på agendaen i særlig grad innad i det politiske systemet, men at dette kan være starten på noe bra. Han anså veksten i landets spillutviklerbransje som en «positiv trend» for landet som helhet.

- Om dette viser seg å være en suksess vil det åpne for andre typer støtte og mer finansiering. For nå så starter vi med denne summen, som vi er sikker på at kan bli brukt.

Den rumenske spillindustrien teller i dag flere tusen ansatte, og større selskaper som EA, Ubisoft, Bandai Namco og King har utviklerstudioer der.

Støtten vil riktignok kunne tilfalle alle tech-selskaper, men det virker som om spillselskapene har fått fokus. Pengene vil investeres i bolker mellom 500 000 og tre millioner euro, men kun til selskaper som har 100 prosent av driften sin i Romania.

Til sammenligning fikk norsk spillbransje 21,6 millioner kroner i støtte i 2017.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Mer av det samme: The Game.

Les mer

Anmeldelse: Metro Exodus

Har aldri vært sterkere.

Les mer