(PressFire.no): I dag starter e-sportens kanskje største haraball, i hvert fall målt i kroner og øre, i Vancouver.

For nå ruller gruppespillet i «Dota 2»-mesterskapet The International, hvor det skal kjempes om en gigantisk premiepott på godt over 200 millioner kroner, i gang.

Og det er ikke bare for selve utøverne store penger står på spill – de fleste store bettingselskapene, som Unibet og Betsson, har åpnet opp for tipping på kampene i mesterskapet.

Men tipping er ikke noe «Dota 2»-utvikler Valve virker å være fryktelig gira på, og selskapet skal nå ha hatt et møte med alle lagene som deltar i The International, hvor de har blitt bedt om å ikke inngå sponsoravtaler med bettingselskaper.

Tidligere har Valve slått ned på sponsoravtaler hvor «CS:GO»-lag hadde samarbeid med såkalte skin betting-selskaper, men nå virker det altså som selskapet ikke ønsker at noen lag som konkurrerer i deres spill skal være assosiert med noen form for gambling.

Det ble ikke nevnt noe om eksisterende kontrakter må avsluttes, og da en av laglederne skal ha påpekt nettopp dette i møtet, skal Valve ha svart at dette er noe de vil diskutere i fremtiden.

Flere av lagene som deltar i The International skal allerede ha signert langtidskontrakter med bettingselskaper, inkludert Team Secret og Vici Gaming.

I Norge åpner for øvrig Kulturdepartementet opp for at Norsk Tipping skal kunne gå hardere inn på e-sportmarkedet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer