(PressFire.no): Det er i en svært omfattende artikkel at Kotaku har snakket med 28 ansatte og tidligere ansatte i spillgiganten Riot Games, som står bak det enormt populære spillet «League of Legends».

Der kommer det fram at det pågår en kjønnsdiskriminerende kultur i selskapet hvor kvinner ikke bare blir urettferdig behandlet i jobbintervjuer, men har langt vanskeligere for å få lederstillinger eller i det hele tatt få ordet i møter.

 

- For ambisiøs

Flere ansatte forteller om hvordan de bare har blitt overdøvet av menn når de har ordet – det blir også fortalt historier om hvordan kvinner skal ha blitt ekskludert fra visse stillinger fordi de er «for ambisiøse».

Kvinnelige jobbsøkere skal ha blitt utsatt for en rekke gravende spørsmål om små elementer i enkelte spill, øyensynlig for å finne ut om de «egentlig» spiller dataspill.

Én kvinne antyder også å ha blitt straffet for å ha avvist en leder på en fest, hvor hun i utgangspunktet skal ha blitt forespeilet en ny stilling, mens den til slutt gikk til en kompis av lederen.

Det hevdes også at det er langt vanskeligere å få fremmet idéer når man er kvinne i spillgiganten - én ansatt skal til og med ha fått en mannlig kollega til å presentere samme idé som henne en uke etter hennes egen pitch ble lunkent mottatt, hvor han skal ha fått langt mer positiv respons.

Enkelte hevder også at de har blitt straffet for å ha personligheter som i utgangspunktet er del av egenskaper de selv promoterer og skal være en del av verdigrunnlaget i selskapet – for eksempel åpen og ærlig dialog.

Mange ansatt hevder det regjerer en inngrodd guttekultur i spillstudioet, som har rundt 2500 ansatte fordelt på en mengde avdelinger.

 

La ut nettsider mot diskriminering

Riot Games skal i mai i år ha lansert en egen del på nettsidene hvor de skriver at de har nulltoleranse mot diskriminering, hets, mobbing og giftig jobbmiljø.

Ifølge Kotaku kom til nettsiden opp etter at Riot Games fant ut at Kotaku jobbet med saken om arbeidsmiljøet der.

I sosiale medier går en rekke tidligere og nåværende Riot-ansatte god for innholdet i artikkelen. Den tidligere ansatte Kristen Fuller forteller i en Twitter-tråd om seksuell trakassering, ufine kommentarer og selv voldtekter innad i selskapet.

I en uttalelse forteller Riot Games at de fra starten har hatt nulltoleranse-policy mot diskriminering, hets og mobbing, men at de innser at de har mer jobb igjen for å oppnå målene.

- Det starter med å lytte til tilbakemeldinger fra Riot-ansatte og andre, og tilby Riot-ansatte veiledning og ressurser de trenger for å opprettholde verdiene våre.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer