(PressFire.no): Nintendo har lagt ut sine nyeste finanstall, og det virker å gå bra med Mario-folket fra øst.

Til tross for at enkelte investorer har valgt å «shorte» selskapet den siste tiden – og dermed spådde at selskapet ville gjøre det dårligere enn antatt – har alle spådommer blitt gjort til skamme.

Selskapet varsler at de har hatt en økning på hele 88 prosent i forrige kvartal, satt opp mot samme kvartal i fjor. Dette takket være fortsatt solide Switch-salg, i tillegg til en stor økning i salg av spill.

Rent antallsmessig har Switch nå solgt 19,67 millioner eksemplarer. Nintendo mener at de skal selge litt over 18 millioner til ut dette finansåret (altså til og med mars 2019). Om dette skjer, vil det i så fall bety at de passerer Xbox One med god margin allerede to år etter lansering.

3DS virker derimot å synge på siste verset, til tross for at Nintendo sier de skal beholde plattformen så lenge som mulig. Det ble bare solgt 360 000 eksemplarer av den håndholdte konsollen det siste kvartalet, og totalt har det nå blitt solgt 72,89 millioner 3DS-er.

Software-messig ble det solgt nesten 180 millioner spill til Switch de siste tre månedene. I snitt har alle Switch-eiere kjøpt 4,4 spill.

Det mest populære spillet på Switch er «Super Mario Odyssey», som på knappe seks måneder har solgt 11,17 millioner eksemplarer. «Mario Kart 8» har nå passert 10 millioner på Switch, og er nå totalt (Wii U medregnet) på rundt 18,5 millioner.

«Zelda: Breath of the Wild» har for lengst blitt det mest populære «Zelda»-spillet, og har nå solgt 9,32 millioner bare på Switch. Legg til minst 1,5 millioner solgte på Wii U (som er det siste offisielle tallet der), så er det godt over 10 millioner der også.

1,4 millioner papp-pakker av «Nintendo LABO» har blitt solgt, og det samme har både «Mario Tennis Aces» og «Donkey Kong Country: Tropical Freeze». Alle tre spillene ble lansert i løpet av de siste tre månedene.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer