(PressFire.no): Den kinesiske spillgiganten Tencent planlegger å ta opp kampen med Steam på verdensnivå, med sin distribusjonsplattform WeGame.

Tidligere har tjenesten kun vært tilgjengelig i Kina, men Tencent gir nå ut en egen internasjonal versjon i Hong Kong, som skal brukes også mot andre land. Det melder South China Morning News (via GameIndustry.biz).

WeGame ble lansert i september i fjor, og var arvtakeren til Tencent Game Platform. Foreløpig er det 220 spill på tjenesten, men flere spår nå at Tencent vil utvide denne kraftig.

Selskapet har eierandeler i selskaper som Epic Games, Riot Games, Ubisoft, Activision Blizzard og flere andre – dermed er det mulig at tjenesten også kan få spill fra disse selskapene.

Plattformen kan også potensielt bli en enklere inngang for utenlandske selskaper å få innpass i Kina på. Kinesiske myndigheter må godkjenne spill som lanseres i landet, men ettersom WeGame vil være basert i Hong Kong, omgås dette.

Det gjettes på om dette er et slags tilsvar til Valve, som jobber sammen med Perfect World for å lage en egen kinesisk versjon av Steam.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Google avslørte spillplattformen Stadia

Her er alt om deres imponerende strømmetjeneste.

Les mer