(PressFire.no): Det var for noen uker siden at det i en Reddit-tråd ble avslørt at en rekke spill hadde Red Shell installert – programvare som spesialiserer seg på å spore brukervaner og så dem til tredjeparts aktører – typisk for annonser eller lignende.

Blant spillene finner du både «The Elder Scrolls Online», «Civilization 6», «Warhammer: Vermentide 2» og norske «Conan Exiles».

Mange spillere føler seg nå sviktet av spillselskapene for at de ikke har vært åpne om at de har solgt brukerdataen videre, og flere påpeker også at brukervilkårene ikke gjør rede for datasamlingen.

Flere spillselskaper har fått med seg reaksjonene og har begynt å fjerne Red Shell fra sine spill.

På det offisielle «Conan»-forumet til Funcom skriver de at de hadde planlagt å fjerne Red Shell og har nå gjort det.

Reddit forklarer de også at Red Shell i effekt ble fjernet i oktober eller november 2017, men at noen rester av filene hang igjen. De vil nå bli fjernet. 

I reddit-tråden oppdateres det nå med nye spill som oppdages med Red Shell og oppdateres fortløpende med hvilke spill som har fjernet eller fremdeles inneholder Red Shell.

Rundt 20 spill har nå fjernet programvaren fra sine spill, men det pågår også flere en rekke underskriftkampanjer for å få fjernet den fra spill.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Google avslørte spillplattformen Stadia

Her er alt om deres imponerende strømmetjeneste.

Les mer