(PressFire.no): Valve har nå stoppet muligheten for å bytte og selge virtuelt gods i spillene «CS: GO» og «Dota 2» etter at det nederlandske lotteritilsynet truet med å gå rettens vei.

I en oppdatering til spillerne på Steam forteller Valve hvordan de i mai fikk to brev fra Dutch Kansspelautoriteit. Der ga de spillgiganten frist til 20. juni om å foreta endringer rundt såkalte loot boxes og virtuelt gods.

Valve har på sin side hentet inn juridisk hjelp for å orientere seg om hvordan det fungerer i Nederland rent juridisk, og har funnet ut at landet er noe annerledes enn andre land i hvordan de ser på virtuelt gods.

De påpeker at lotteritilsynet ikke forteller hva de må endre, men har selv funnet ut at de ikke bryter loven om det virtuelle godset ikke kan byttes eller overføres mellom spillerne.

- Derfor er vår foreløpig vår eneste praktiske løsning å skru av bytting og Marketplace for «CS:OG»- og «Dota 2»-ting for kunder i Nederland, heter det i innlegget.

Videre ber de om forlatelse og håper de kan finne en løsning som er mindre upraktisk.

Dette med verdi utenfor selve spillet er også et av de essensielle tekniske spørsmålene også andre lotteritilsyn vurderer - inkludert Norge.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Google avslørte spillplattformen Stadia

Her er alt om deres imponerende strømmetjeneste.

Les mer