(PressFire.no): Valve har annonsert at de kommer til å åpne en egen kinesisk versjon av Steam i samarbeid med det kinesiske selskapet Perfect World.

I en uttalelse skriver Valve at «Steam China» vil gi kinesiske spillere og utviklere «nye måter å koble seg til Steams store utvalg av spill og underholdning».

Steam har frem til nå operert i en slags gråsone i Kina, et land kjent for å være svært streng med hvilken vestlig underholdning som er tillatt.

Det kommer neppe som en stor overraskelse at Valves nye policy på å slippe gjennom absolutt alt av spill på Steam, så lenge det ikke er rett frem ulovlig, har hevet noen øyenbryn i Kina.

I desember i fjor ble alt av «community»-innhold på Steam sperret i landet, og ryktene har svirret lenge om at hele tjenesten kunne komme til å bli blokkert.

Dermed er det nok ikke dumt for Valve å samarbeide med noen «på innsiden» som kan ta seg av kurering og lovgivning der. Perfect World styrer allerede både «Dota 2» og «Counter-Strike Global Offensive» i Kina, og har gjort det siden 2012.

Det vites ikke om dette kommer til å bety at kinesiske Steam-brukere nå «låses inne» på kinesiske servere i andre spill, eller om det kommer restriksjoner på utviklere om å ha egne kinesiske utgaver av spillene sine.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer