(PressFire.no): For noen dager siden ramlet denne her ned i innboksen hos PressFire:

«The Sims» gjør inntog i «Final Fantasy XV». Hvorfor?! Vi syntes det var snålt nok da «Assassin’s Creed»-innhold ble mikset inn der, men «The Sims»? Really?

Det er nok en av de merkeligste crossoverne innenfor spill, men det å slå sammen flere spillserier eller ha gjesteopptredener på kryss og tvers av spill er ikke noe nytt. Flere spill gjør dette enten med en god humoristisk undertone eller som et spesifikt grep for å skape hype.

Se på «Smash Bros.» for eksempel. Hele greia er jo en diger crossover, men siden det er litt av meninga med spillet, så er det ikke merkelig nok til å løfte øyenbryn. Kanskje med unntak av da Snake fra «Metal Gear Solid» ble annonsert til «Brawl» - den så vi ikke komme.

Så hva er egentlig de snåleste crossoverne innenfor spill? Vi har plukket ut et par kandidater.

 

Snoop Dogg i «Tekken Tag Tournament 2»

Da Namco utviklet «Tekken Tag Tournament 2» ønsket de å ha et mer vestlig preg på spillet. Fair enough, det?

Designer Katsuhiro Harada mente å ha med vestlig musikk var et kult grep, og sammen med markedsføringsavdelingen pønsket han opp en plan om å ha med hip-hop i spillet.

For det er jo ingenting mer vestlig enn hip-hop. Det hele toppet seg da Harada fikk nyss i at selveste Snoop Dogg, eller «Snoop Lion» som han kalte seg da, likte «Tekken».

Dermed ble det rett og slett en hel Snoop-bane i spillet, hvor rapperen er med i egen person. Det er akkurat sånn passe harry til at det blir litt kult.

Selve Herr Dogg sitter på en lilla trone, omkranset av gull og halvnakne damer. Over anlegget spilles «KNOCC ‘EM DOWN», en låt Dogg skreiv kun for dette spillet.

Han har også dukket opp i «True Crimes» og lagd låter til spill som «Gran Turismo 2» og «NFS Underground 2», men vi føler at et slåssespill hvor du kan være en kenguru er det snåleste han har vært med i.

 

Bilen Hornet fra «Daytona USA» i «Fighters Megamix»

«Fighters Megamix» til Sega Saturn var et av de første crossover-fightingspillene som kom ut, og mikset sammen slåssestilene i «Virtua Fighter» og «Fighting Vipers», men med figurer fra en rekke av Segas spill.

Med legendariske Yu Suzuki bak spakene skulle spillet være en slags introduksjon til slåssespill, og være en promotering for «Virtua Fighter 3», som endte opp med å aldri bli ferdig.

Men «Fighters» kom ut, og hadde mange kule slåssespillfigurer. Og noen som ikke akkurat var kjent for å være med i slåssespill.

En av disse var …bilen fra arkadespillet «Daytona USA», Hornet. Du kan slåss som bilen.

Bilen står på bakhjulene og slår med fronthjulene, og bildelene ramler av når den blir truffet av slag og spark. Egen bane hadde den også, basert på treningsbanen i «Daytona».

Hornet var ikke den eneste rare figuren, også selve logoen til utviklerne i Sega AM 2, et palmetre, var med som en spillbar slåsskjempe.

 

Football Manager i «Sonic All-Stars Racing Transformed»

Sega ga seg ikke med helt usannsynlige opptredener i spillene sine på nittitallet, for å si det sånn.

Da «Sonic All-Stars Racing Transformed», Segas overraskende gode «Mario Kart»-aktige racingspill, kom ut til PC i 2013, la utviklerne til en rekke nye figurer som kunne lastes ned som DLC-pakker.

Flere av disse kom fra andre Sega-produserte spill, som «ToeJam & Earl» og «Vectorman», men én kom fra Sports Interactive. Altså de som lager «Football Manager».

Og figuren var ganske enkelt en fotballmanager. Ikke en spesifikk manager heller (vi hadde betalt godt for å se Sir Alex Ferguson, Nils Arne Eggen eller Roy Hodgson blåse rundt i spillet, for å si det sånn), men bare en helt vanlig dude i en svart dress.

Under racet roper han på fysioterapeuten når han kræsjer og klager til dommeren når han blir truffet av andre spillere. Vi er litt usikre på hva tanken var her.

Det var ikke bare fotballmanageren som stakk seg ut i spillet, heller. NASCAR-sjåfør Danica Patrick – en ekte person – var med, og det samme var Simon Lane fra YouTube-kanalen Yogscasts.

Den romerske generalen Willemus fra «Rome: Total War» og general Winter fra «Company of Heroes» passet liksom ikke helt inn heller.

Men bra spill, da!

 

Birdo i «Captain Rainbow»

Et av de særeste spillene noensinne må være «Captain Rainbow», utviklet av Skip Ltd. og kun utgitt i Japan til Wii.

I dette spillet styrer du Nick, en avdanket tv-stjerne som prøver å bli relevant igjen ved å reise til øya Mimin. Øya skal være magisk, må vite, og her kommer det også andre mindre kjente «kjendiser» som vil ha den samme berømmelsen.

Spillet går ut på å hjelpe disse mindre kjente spillfigurene i å oppfylle drømmene sine.

Det er mange crossovere her, med «glemte» figurer fra forskjellige Nintendo-spill, men den som tar kaka er Birdo – også kjent fra «Super Mario Bros. 2» og en rekke av Mario-sportspillene.

Birdos kjønn har vært diskutert i en årrekke nå, etter at manualen til «Mario 2» sa at det var en gutt – men figuren alltid gikk med sløyfe og sa selv at hun var en jente. Birdo har blitt hyllet for å være en av de første transseksuelle figurene innenfor spill.

Dette blir igjen tatt opp i «Captain Rainbow», hvor Birdo blir anklaget for å være en creepy stalker. Hennes maskuline stemme gjør at hun blir arrestert da en politimann ser at hun kommer ut fra jentetoalettet.

Som om ikke dette var en utrolig nok greie å ha med i et Nintendo-spill, så sender hun deg – Captain Rainbow – for å finne noe som hever det over enhver tvil at hun er det. Førerkortet hennes kanskje? Passet? Neida.

I spillet, et Nintendo-spill med Nintendo-figurer, drar du hjem til henne og finner en vibrerende dildo under puta i senga. «Bevis for at eieren er en dame», sier spillet når du plukker den opp, og sensurerer den med et digert spørsmålstegn.

Politiet blir overbevist, og Birdo slippes fri. Good lord.

 

Little Mac i «Fight Night Round 2»

Nintendo var ikke fremmed for å låne ut maskotene sine til en rekke tredjepartsspill i GameCube-perioden. Den største suksessen med det var selvfølgelig da selveste Link trappet opp i «Soulcalibur II», og GameCube-versjonen ble den bestselgende utgaven av spillet.

Vannet traff mølla med Link-suksessen, og Mario, Luigi og Peach fikk være med i basketspillet «NBA Streets V3», snowboardspillet «SSX Tricky» og et eget «Dance Dance Revolution»-spill.

Sånn sett høres kanskje bokseren Little Mac, kjent fra «Punch-Out!»-serien, som en langt bedre Nintendo-figur å ha med i «Fight Night Round 2». En bokser i et boksespill, liksom? Hva kunne gå galt?

Men i stedet for å lage en mer realistisk variant, slik han var i det første «Punch-Out!», tok heller utviklerne «Super Punch-Out!»-utseendet hans og lagde en halvekkel 3D-modell med digre tegneserieøyne på et knøttlite hode.

Han lignet mer på en creepy marsboer enn et menneske. Heldigvis fikk han en god oppussing i tilbakekomsten på Wii og «Smash Bros.» på Wii U.

 

Noen andre snåle crossovers i spill? Fyr løs i kommentarfeltet!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Razer legger ned spillbutikken

Ble ikke engang et år gammel.

Les mer

Anmeldelse: Crackdown 3

Mer «Crackdown» - på godt og vondt.

Les mer