(PressFire.no): Det er til PC Gamer at sjefen, Marcin Iwiński, for det polske spillstudioet CD Project RED kommenterer fjorårets debatt rundt såkalte loot boxes.

Han reflekterer rundt hvordan spillerne denne gangen sa tydelig ifra hva som ikke er greit.

 

- Enkelt standpunkt

- Og denne gangen var det ikke bare kjernespillerne, men også mange vanlige spillere som var skikkelig forbanna og bestemte seg for å si ifra, forteller han

- Vårt standpunkt er ganske enkelt, og du kan se det igjen på våre tidligere utgivelser – sist «The Witcher 3: Wild Hunt» og «Gwent». Hvis du kjøper et spill til full pris, så burde du får mye polert innhold, som gir deg mange, mange timer med morsomt spill.

Videre utdyper han at «mange timer» varierer fra tittel til tittel.

- Men for vår del var det 50-60 timer i hovedhistorien, med opptil et par hundre timer for sideaktiviteter – hvis du virkelig ville få gjort alt. For meg er det en fair deal, sier han og mener de prøver å overlevere.

- Det finnes ikke noen bedre pr enn en fornøyd spiller som anbefaler tittelen din til venner.

Han forklarer videre at deres filosofi går videre til nedlastbare oppdateringer og utvidelser som selges – førstnevnte er ifølge utvikleren små oppdateringer med innhold som skal være gratis, mens sistnevnte er større utvidelser som kan kjøpes.

CD Project Red har også det såkalte free-to-play-spillet «Gwent», og der selger de både kort og kosmetisk oppdateringer.

Iwiński mener systemet der også er enkelt:

- Du kan spille det gratis og bygge kortsamlingen din, eller du kan bruke penger for nye kort. Valget er ditt, og det eneste du betaler for er tid og lettvinthet.

Debatten er bra for bransjen

Videre mener han at utviklerne må være gjennomsiktige og at debatten i fjor forhåpentligvis bidrar til at bransjen blir bedre.

- Ting kan ofte se bra ut på regnearket, men de som tar valgene spør seg ikke alltid «hvordan vil spillerne føle om dette, eller er dette tilbudet fair?».

Dette er ikke første gang den polske utvikleren har uttalt seg om forretningsmodeller – i november skreiv de på Twitter at modellen for deres neste spill «Cyberpunk 2077» kommer til å ligne «The Witcher 3».

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer