(PressFire.no): For litt siden ble det klart at en av de første profesjonelle dataspillerne, Todd Rogers, ble fratatt alle rekordnoteringer og verdensrekorder fra Guinness Rekordbok.

Dette skjedde etter at det ble klart at han hadde konspirert og løyet om hundrevis av rekorder i klassiske spill via spillrekord-selskapet Twin Galaxies, som har fungert som en verifiseringssentral i en årrekke.

Dette greide han takket være en korrupt dommer der, samt at han selv var en dommer i selskapet, og la inn sine egne highscores i systemene deres.

Nå viser det seg at også en annen kjent arkadespiller, Billy Mitchell, kan ha løyet om «Donkey Kong»-rekordene sine. Mitchell har alltid vært kjent innenfor arkademiljøet, men filmen «The King of Kong: A Fistful of Quarters» gjorde han verdensberømt.

I filmen konkurrerer han mot Steve Wiebe. Etter mye prøving og feiling greier han å slå verdensrekorden til Mitchell – som så tar tilbake «tronen» med en video som viser at han får en enda høyere poengsum, bare dager etter, under litt merkelige omstendigheter.

 

Bilde-dataene.
Juks?

Nå har Jeremy «xelnia» Young, en av moderatorene på fanforumet DonkeyKongForum.com, lagt fram en rekke beviser som han mener beviser at Mitchell gjorde rekordene sine på en emulator. Altså ikke på et ekte «Donkey Kong»-arkadekabinett.

Det hele kommer fra en videoanalyse Young har gjort, hvor det påpekes at måten spillet rendrer figurene og elementene på banene er bittelitt annerledes mellom forskjellige MAME-emulatorer og de autentiske arkadekabinettene.

Han har lagt frem overbevisende videoer som viser samtlige måter de forskjellige emulatorene laster inn ting, og ikke minst rekkefølgen på hvordan ting dukker opp på skjermen.

Deretter sammenligner han dette med sakte-film-versjoner av rekordene Mitchell skal ha satt, og det virker sannsynlig at han ikke har satt sine tre bestetider på «ekte» hardware.

Young spekulerer i at emulatorbruken har gjort det mulig å tukle med toppscoren, siden du kan «spole tilbake» når du gjør feil og så sette sammen klippene til en fullstendig video.

Det er Mitchells 1 047 200, 1 050 200 og 1 062 800-rekorder som skal ha blitt satt med emulatorer.

1 047 200-rekorden og den tilhørende videoen er den som ble brukt i «The King of Kong»-filmen for å bevise at Mitchell likevel hadde verdensrekorden over Steve Wiebe.

 

Steve Wiebe hadde rekorden likevel.
Rekordene fjernes

Å spille på en emulator er i teorien ikke et problem, men for å få rekordene autentisert kreves det at det gjøres foran et publikum og med godkjente dommere til stede som kan gå god for at innstillingene ikke er tuklet med.

Personen som skal ha gått god for rekordene til Mitchell er ingen andre enn Todd Rogers, tidligere nevnt i starten av denne artikkelen, og ingen andre vitner har kunne verifisert det hele. Mitchell har heller aldri fått mer enn én million poeng offentlig.

Dermed konkluderes det med at Mitchells tre besterekorder i spillet ikke er sannferdige, og de har blitt fjernet fra topplistene på DonkeyKongForum.com.

I stedet blir de byttet ut med en tidligere rekord han hadde på 933 000 poeng, som ble satt under et live-arrangement i 2004.

Bevisene har også blitt lagt frem for Twin Galaxies, som sier de skal gå grundig over det hele.

Mitchell hadde verdensrekorden i lang tid, men i disse dager er det mange som har overgått rekordene hans. I skrivende stund er det Robbie Lakeman som har rekorden på 1 247 700 poeng.

Den rekorden ble satt for åpent kamera.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Mer av det samme: The Game.

Les mer

Anmeldelse: Metro Exodus

Har aldri vært sterkere.

Les mer