(PressFire.no): NFI (Norsk Filminstitutt) avslører nå hvilke norske spill som får tildelt midler, og det er syv millioner kroner som denne gangen går til åtte prosjekter.

Mest penger går til et slags comeback for den norske klassikeren fra år 2000, «Project IGI», som får to millioner kroner. Det kommer etter at Artplant, som har ansatte som i sin tid jobbet på «Project IGI», sikret seg merkenavnet.

Det nye spillet har fått tittelen «IGI – Vi går inn!» og vil ifølge utvikleren ha friheten serien har blitt kjent for.

 

E-sport-meta

 «Trolls vs Vikings»-utvkleren Megapop Games får den nest største potten på 1,5 millioner til «Fight» - et slåssespill med handling fra e-sport-verden – litt meta, der altså.

800 000 går også til det digitale kort- og brettspillet «Einherjar TTG», et spill som utvikles av Turbo Tape Games AS. Spillet er inspirert av norrøn mytologi.

Spillet «Pode» får 700 000 kroner og beskrives som et gåtebasert eventyr om steinen Bulder, som hjelper en fallen stjerne med å finne veien hjem.

 

«Fight».
500 000 til Carlsen og co.

Fire spill får tildelt 500 000 kroner hver, hvor Magnus Carlsen-spillet «Chess for kids with Magnus» er ett av dem.

«Fishing: Barents Sea» fra Misc Games og «Mesmer» er de to andre som får 500 000 kroner hver, hvor sistnevnte utvikles av Rain Games, som nylig var aktuelle med «World to the West» og sto også bak «Teslagrad».

«Mesmer» beskrives som «unikt roguelike» som tar for seg handlingen i en revolusjon mot et diktatur.

Antagonist AS, som sto bak «Through the Woods», får 500 000 kroner for «The Fold» - et skrekkspill som tar sted i en stavkirke.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

- Sony sliter med å holde prisen på PlayStation 5 nede

Stor forespørsel på minneteknologi gjør at prisen kan bli høy.

Les mer

Kommentar: Er det egentlig greit at Norsk Tipping går inn i e-sport?

Norges E-sportforbund raste mot tippingen i NRK, men trakk seg dagen etter.

Les mer