(PressFire.no): Da Nintendo annonserte den bittelille NES Classic Mini-konsollen, var det mange retroelskere som ble gira.

Kjøpetrangen var voldsom, og maskinen ble (i hvert fall her på kontoret) spådd som DEN dingsen å kjøpe i julegave. Men slik ble det ikke, av en eller annen grunn.

Maskinen ble bare utgitt i et svært begrenset opplag, og selv om Nintendo slo seg på brystet med 1,5 millioner solgte siden lanseringen, så føles det ut som om dette kunne vært så mye mer.

Og nå kommer meldingene om at konsollen rett og slett ikke lenger kan kjøpes - i hvert fall her i Norge og Norden.

 

Snipp, snapp, osv.

Den første meldingen kom da Spillsjappa.no postet på Facebook at de hadde fått mail fra Nintendo-importøren i Skandinavia, Bergsala, om at de ikke lenger ville levere NES Classic-er.

PressFire har også fått dette bekreftet hos flere andre norske nettbutikker. De siste utsendelsene fra Bergsala går ut i mars eller april, og så er det stopp.

Deretter bekreftet Bergsala nettopp dette hos Spillhistorie.no, før de i en uttalelse til det danske nettstedet N-Club.dk utbroderte litt, og sa at det ikke var deres valg, men heller at Nintendo sentralt skulle slutte å sende de nye konsoller.

- Den kommende tiden mottar vi våre siste leveranser av produktet fra Nintendo, og etter det er det ikke mulig å bestille flere, skrev de til siden.

 

Eller?

Men nå snur Bergsala litt på flisa. I en epost til PressFire sier de nå at det slett ikke blir stopp på utsendelsene fra sentralkontoret.

- Produksjonen av Nintendo Classic Mini fortsetter, og Nintendo of Europe vil fortsette med å sende ut konsoller på jevnlig basis, skriver pressekontakt i Bergsala, Inga-Brit Brækken til PressFire.

Vi har spurt om en nærmere forklaring, og hva som har skjedd i tiden mellom bekreftelsen og avkreftelsen, men har fått beskjed om at Bergsala ikke har noen ytterligere kommentarer.

Så inntil videre ser det ut til at maskinen fortsatt vil bli levert til norske (og nordiske) butikker, noe som er i tråd med hva Nintendo-president Kimishima sa under et investormøte for noen uker siden – at produksjonen skulle trappes opp.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Norske Natalie var e-sportutøver for Besiktas: – Har ikke fått lønn siden mai

Går hardt ut mot storklubben.

Les mer

Er det på tide å sjekke ut «No Man's Sky» igjen?

Spillet har bare blitt bedre og bedre. Pluss Gamescom-nyheter! Her er ukas episode av Rad Crew.

Les mer