(PressFire.no): Den amerikanske teknologigiganten Microsoft annonserte for litt siden at det skal komme en såkalt spillmodus til Windows 10.

Spillmodusen er en del av den store Creators Update som kommer til både Windows 10 og Xbox One.

Microsoft har lovt brukerne at oppdateringen vil legge vekt på fire hovedelementer: Strømming, ytelse, brukerne og konkurranse.


«Alle» ressurser til spillet

Microsoft sin beskrivelse på hvordan spillmodusen vil optimalisere spilling for Windows 10, er at den simpelthen reduserer systemets prosessorer og andre programmer for å forhindre at de tar opp for mye CPU, GPU og RAM fra spillet som da får hovedprioritet. Målet er at spillene skal yte bedre i operativsystemet.

Det betyr altså at alle ressurser i datamaskinen blir rettet mot spillet. Dette vil også fungere for Win32-spill og den omdiskuterte Universal Windows Platform (UWP).  

Detaljene rundt spillmodusen og hvor mye bedre ytelsen blir er fortsatt uklart, men Microsoft sier at de kommer til å introdusere noen av de elementære hovedtrekkene ved oppdateringen allerede innen denne uken. 


Slik vil den nye Guiden se ut
Bedre navigasjon

I tillegg til spillmodusen til Windows 10, vil den nye oppdateringen også gi Xbox One-brukerne oppgraderinger som gjør det enklere å kommunisere med venner på enkelte sosiale nettverk.

- Gjennom et tastetrykk på Xbox One kontrollen, kan du få opp den nye Guiden som fungerer som et navigeringslag på venstre side av skjermen din, uansett hva du gjør på Xbox-en, skriver Microsoft. 

Dette vil gjøre det lettere for brukeren å gjøre flere ting på en gang som for eksempel å ta opp spillene sine, justere lengden og få tilgang til opptakene sine. Alt dette kan bli gjort via den nye Guiden

Arena modus

I tillegg til bedre navigering, vil Xbox-brukerne også få lansert en modus kalt Arena, der brukerne kan delta i organiserte turneringer eller lage egne turneringer. De første spillene som vil bli støttet i Arena er «World of Tanks» og «Killer Instinct». Andre spilltitler vil bli støttet etterhvert. Når turneringen har blitt opprettet kan du som bruker, invitere andre for å delta eller følge med på turneringen. Det vil også bli mulighet for å dele resultatene av turneringen på Xbox Live og sosiale medier.

Annonse

Kommentarer