Selena Gomez saksøker spillselskap for ti millioner dollar

Anklaget for å bruke utseende uten tillatelse.

18. april 2020 16:58

(PressFire.no): Det er filmmaggasinet Variety som rapporterer at artist og skuespiller Selena Gomez går til sak mot spillselskapet Guangzhou Feidong Software Technology Co. og MutantBox Interactive Limited.

Gomez krever ti millioner dollar i oppreisning for det hun mener er uautorisert bruk av hennes utseende i spillet «Clothes Forever – Styling Game» (ikke tilgjengelig i Europa eller USA) på App Store - et spill hvor man kan dra på shopping med celebriteter.

Man kan tydelig se at et bilde fra spillet åpenbart er tegnet etter et foto av Selena Gomes på coveret av Flare Magazine.

Selv i beskrivelsen heter det at man kan møte på «vakre modeller og celebriteter som Kardashian, Gigi, Beyonce og Taylor», som også spør deg om mote.

I søksmålet heter det at Gomez aldri ble spurt om å delta i spillet og ville heller aldri ha godkjent bruk av utseende i spillet.

Saksdokumentet påpekes det at spillet også er grådig, hvor man kan kjøpe virtuelle penger for så mye som 99.99 dollar. Det påpekes også at Gomez er bevisst på sitt ansvar som tenåringsforbilde, og er derfor forsiktig med hvilke avtaler hun inngår.

Guangzhou Feidong Software Technology Co. holder til i Kina, men Mutantbox Intereactive Limited har base i Storbritannia.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3