Austin Kelmore fikk sparken.

(PressFire.no): Den britiske arbeidstakerorganisasjonen Independent Workers Union of Great Britain (IWGB) varsler at de går til sak mot «Monument Valley»-utvikler UsTwo Games.

Dette etter at selskapet, som vant en BAFTA-pris for spillet, skal ha sparket en ansatt for å ha meldt seg inn i foreningen og forsøkt å verve andre ansatte til å gjøre det samme.

Det var programmerer Austin Kelmore som fikk sparken etter å angivelig ha invitert to andre ansatte til et organisasjonsmøte. Kelmore er også grunnleggeren av IWGB-forbundet Game Workers Unite UK, som spesifikt henvender seg til spillutviklere.

UsTwo Games sier i en uttalelse at dette ikke stemmer, og at Kelmore forlater selskapet av en helt annen grunn.

- Austin Kelmore er en ansatt hos UsTwo Games som skal forlate oss i nær fremtid av grunner som ikke noe med at han er medlem i et fagforbund eller at han har deltatt i forbundsaktiviteter, skriver de i en uttalelse.

- Vi har andre ansatte som også er medlemmer i forbund. For å respektere Austins personvern er det ikke riktig av oss å kommentere ytterligere på denne saken.

IWGB og Kelmor er av en annen oppfatning, og i en pressemelding skriver de at det foreligger eposter hvor Kelmore kritiseres av HR-avdelingen i selskapet for å ha bedrevet forbundsarbeid.

I epostene blir Kelmore kritisert for å «sette på plass lederne» og for å ha «brukt tid på tilbakemeldinger til selskapet, mangfoldsordninger og arbeidspraksiser».

- Det føles som om Austin er en selvutnevnt bastion for endringer og snakker noen ganger på vegne av andre, skal det stå i en av epostene IWGB har.

- Selskapet drives som et kollektiv «oss», ikke «lederne mot arbeiderne», som kanskje er slik Austin har opplevd tidligere, men det er ikke sånn ting gjøres her.

IWGB har gitt UsTwo ut dagen (fredag 4. oktober) på å reversere oppsigelsen av Kelmor før de går videre til arbeidsretten i Storbritannia. Så langt har ikke UsTwo gjort noe. Spillselskapet anklages for å ha brutt minst tre arbeidslover i landet.

Kelmore, som er fra USA, står i fare for å måtte forlate landet etter oppsigelsen, da han og familien hans har oppholdstillatelse gjennom hans arbeidsvisum.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Darksiders: Genesis

Et spill og en serie i identitetskrise.

Les mer