«Pokémon Go»-søksmål endte i mulighet for enkel fjerning av pokéstops og gymmer

Og parker kan få «åpningstider» i spillet.

18. februar 2019 11:36
Må lage ordning for åpningstider i parker.

(PressFire.no): Vi skreiv rett før jul en kort sak om et pågående søksmål mot «Pokémon Go»-utvikler Niantic, som hadde blitt løst i retten.

Rett etter spillet ble lansert sommeren 2016, gikk en rekke huseiere i USA til sak mot Niantic. Grunnen var at mange spillere trampet inn i hagene deres for å jakte etter pokémons, og at utvikleren ikke svarte på henvendelser for å få pokéstops i nærheten fjernet.

Saken ble da løst via forlik, men det er først nå forliket er blitt rettskraftig og vi har fått vite hva det innebærer. Det er ikke fryktelig mye spennende, men enkelte ting vil kunne påvirke selve spillet:

Niantic har for eksempel sagt seg villig til å lage en enkel nettside for personer som ønsker å klage inn pokéstops eller pokégyms som ligger for nære hjemmene deres (innenfor 40 meter).

Klager som kommer inn må behandles innen 15 dager, og pokéstops og -gyms må fjernes fra spillet helt innen fem virkedager etter dette. Det betyr at en rekke slike plasseringer vil kunne forsvinne i tettbebygde strøk.

Niantic må også legge til en funksjon som gjør at enkelte pokestops eller pokégyms bare fungerer til spesielle tider på dagen, slik at offentlige parker eller områder ikke fylles opp av folk i tide og utide – men slike forespørsler må komme fra byer eller andre myndigheter som drifter disse parkene.

Forliket vil også påvirke raids, der Niantic må vise en melding til alle raid-deltakere dersom flere enn ti personer er med. Meldingen skal inneholde en påminnelse om å oppføre seg blant andre og at spillerne må «respektere deres omgivelser».

Advokatene i klassesøksmålet krever utgifter på opp til 70,1 millioner kroner. Alle de elleve saksøkende krever også 8600 kroner hver.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3