(PressFire.no): En større oppdatering til «Pokémon Go» kommer om ikke lenge, og nå vet vi litt bedre hva som skal være med i den.

Oppdateringen legger til en meget etterspurt mulighet: Å kunne utfordre andre spillere til kamp.

Du skal kunne utfordre både venner og ukjente. De du har på vennelisten (og et bra nok «forhold» til) vil du kunne spille mot når som helst, mens ukjente må du møte face-to-face for å slåss med.

For å starte kampen vil en av spillerne kunne trykke på en «utfordre andre»-knapp. Dette gjør at en QR-kode dukker opp på skjermen, som så scannes av den andre parten.

 

Ekstra spesialangrep

Andre ting i spillet endres for å tilpasse brukerkamper:

Samtlige pokémons i spillet vil få et ekstra spesialangrep etter oppdateringen. Dette må låses opp (med stardust og candies) for hver pokémon, men kan til gjengjeld brukes både mot andre spillere, gym battles og Raids.

Det ekstra spesialangrepet vil velges ut blant de som allerede eksisterer, så det vil ikke komme noen plutselige nye varianter.

Under kamp med andre spillere bygges en måler opp, og når denne er full kan du velge hvilket av spesialangrepene du bruker.

Utenfor disse trykker du på skjermen for å slåss «vanlig», slik du kjenner det fra gym-kamper.

I tillegg får du også mulighet til å hive opp et skjold for å blokkere et innkommende spesialangrep. Dette skjoldet kan brukes bare to ganger under hver kamp, så det gjelder å vite akkurat når timingen er perfekt.

 

Også mot datamaskinen

Når du slåss kan du velge mellom tre «nivåer» du vil utfordre i.

Disse deler opp pokémonene dine basert på CP, og gjør at du kan velge å bare slåss med pokémon under et visst tak. Det finnes også en helt åpen variant der det er fritt fram. Hver av disse får egne poenglister, slik at du kan jakte på toppen.

Du får også litt snacks etter å ha slåss mot en annen spiller, men spillet låser det til at du bare får ting for tre kamper per dag (dermed kan du ikke høste uendelig med greier sammen med en venn).

I tillegg til å skulle kunne utfordre andre spillere vil du også kunne slåss mot en av spillets tre «hovedpersoner», altså fraksjonslederne selv. Dette teller som et daglig gjøremål, og vil gi deg utstyr du kan bruke videre i spillet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Mer av det samme: The Game.

Les mer

Anmeldelse: Metro Exodus

Har aldri vært sterkere.

Les mer